Raikkonen: Τα πράγματα θα σοβαρέψουν στην Μελβούρνη [w/video]

Σχετικά άρθρα

Raikkonen Ferrari

Το δεύτερο 4-ημερο δοκιμών τελείωσε με τον Kimi Raikkonen να χτυπάει πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες και να διαλύει το μπροστινό μέρος της F14 T. Ο Φιλανδός δήλωσε αβέβαιος για την ανταγωνιστικότητα του νέου μονοθεσίου της Ferrari, καθώς κανείς δεν ξέρει το πρόγραμμα δοκιμών της κάθε ομάδας.

Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς την δυνατότητα της κάθε ομάδας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περισσότερο μαθαίνουμε το μονοθέσιό μας, τόσο γρηγορότερο θα γίνεται. Νομίζω πως ακόμη και μετά το επόμενο τεστ στο Bahrain, δεν θα ξέρουμε την δύναμη των ομάδων και θα πρέπει να περιμένουμε τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία.

Το αυτοκίνητο είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε και να δοκιμάσουμε. Νομίζω πως έχουμε πολύ δουλειά ακόμα, μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να δηλώσουμε 100% έτοιμοι.

Kimi Raikkonen Bahrain

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό της Ferrari, ο Raikkonen δεν φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο από το συνηθισμένο.

Σίγουρα οι ομάδες της Mercedes τα πήγαν καλά εδώ (στο Bahrain), αλλά εμείς είχαμε το δικό μας πρόγραμμα και δεν υπάρχει τίποτα που να επιβεβαιώνει, πως αυτοί που ήταν πιο γρήγοροι ακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα. Όπως είπα είναι απλά δοκιμές και δεν πρόκειται να σοβαρέψουν τα πράγματα μέχρι την Μελβούρνη.

Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία, ώστε να τερματίσουμε στους πρώτους αγώνες δίχως προβλήματα. Ακόμα και οι γύροι που κάναμε με τις μαλακότερες γόμες δεν στόχευαν σε επιδόσεις, αλλά σε στήσιμο του μονοθεσίου για τα συγκεκριμένα ελαστικά. Δεν με απασχολούν ούτε οι προσομοιώσεις αγώνα που έκαναν οι υπόλοιποι, καθώς βάση του δικού μας προγράμματος θα τις ξεκινήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με τη κατάληξη του στις προστατευτικές μπαριέρες της πίστας, ο 34-χρονος δήλωσε:

Δεν ήταν τεχνικό πρόβλημα. Απλά μου γύρισε στη στροφή 4 και χτύπησα το μονοθέσιο. Δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα να φτιαχτεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ίσως να πάτησα πολύ πάνω στο kerb, με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν οι ρόδες και να χάσω τον έλεγχο. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσω στις μπαριέρες.

Στο παρακάτω video δεν φαίνεται ακριβώς η στιγμή της πρόσκρουσης, αλλά κυρίως το αποτέλεσμα του λάθους του Φιλανδού. Ακόμη και οι μηχανικοί πάντως φαίνονται χαλαροί, παρά την δουλειά που έχουν μπροστά τους.

http://youtu.be/y5l6sP8FHFA

[Πηγή: Scuderia Ferrari, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr