Ο Wolff απαντά στον Horner: κανένας δε θα φύγει από την F1

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Τα πράγματα γύρω από τον βαθμό ελευθερίας στην εξέλιξη των power units θα πρέπει ν’ αλλάξουν, σύμφωνα με την Red Bull Racing, καθώς, εάν δε συμβεί αυτό, τότε αναγκαστικά θα βιώσουμε κάποιες αποχωρήσεις από τη Formula 1. Πέρα από αυτό, ο Christian Horner δε φάνηκε να ενοχλείται από τις “απειλές” της Mercedes, αλλά η γερμανική ομάδα δεν άφησε να περάσει καιρός και δίνει γρήγορα μια απάντηση στον Πρόεδρο της RBR.

Το κάνει ο επί κεφαλής της ομάδας, Toto Wolff. Ο Αυστριακός φυσικά διαφωνεί με τον Horner, τονίζοντας πως κανένας δεν πρόκειται να φύγει από το άθλημα.

Είναι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, αλλά μάλλον η ιστορία επαναλαμβάνεται λίγο. Αυτό που είπαμε είναι ότι η Formula 1 χρειάζεται μακροπρόθεσμη σταθερότητα, και η κατασκευαστές της Formula 1, Renault, Honda και Mercedes αποφάσισαν να βάλουμε τη Formula 1 σ’ αυτούς τους κανονισμούς. Και όλοι οι κατασκευαστές, μαζί και η Ferrari, μοιράζονται από το όραμα και αυτή την άποψη. Έτσι, μιλά περισσότερο για την ομάδα του και όχι για τη Renault.

Όπως λέει ο Wolff, ακόμα και η Ferrari στηρίζει τη νέα μορφή της Formula 1, ενώ υπογραμμίζει πως κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η σταθερότητα και η βελτίωση του αθλήματος.

Νομίζω ότι η Ferrari είναι πολύ προσηλωμένη στην τωρινή μορφή των κινητήρων, και είναι σαφές για όλους μας ότι δε θα πρέπει να έχουμε αστάθεια βραχυπρόθεσμα. Δε θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θ’ αποσταθεροποιήσουν τη Formula 1 και θα διαταράξουν νέες εισόδους, όπως η Honda ή άλλοι.

Πρέπει να εξετάσουμε την μακροπρόθεσμη προοπτική και πώς να βελτιστοποιήσουμε το άθλημα. Υπήρχαν κάποιες πολύ λογικές συζητήσεις, με άμεσες απόψεις από τη Ferrari, και η συνάντηση (του Strategy Group στη Γενεύη) έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...