Video: Ο αρχισχεδιαστής της Lamborghini μιλά για τη Huracan

Σχετικά άρθρα

huracan

O Filippo Perini, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Lamborghini στο video μας μιλά για τα στοιχεία που έχει το νέο Ιταλικό supercar. Η Huracan είχε κωδική ονομασία “LB 724” με τον Perini να λέει πως ο στόχος του ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο με πραγματικά καθαρό και ακραίο σχεδιασμό, το οποίο ωστόσο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθημερινό αυτοκίνητο.

Ντεμπούτο έκανε στην έκθεση της Γενεύης και ήδη 1.000 άτομα την έχουν παραγγείλει. Μηχανικά εξοπλίζεται με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα της Gallardo, που φορά νέο σύστημα άμεσο και έμμεσου συστήματος ψεκασμού “Iniezione Diretta Stratificata” (IDS), ο οποίος δυνάμωσε και αποδίδει 610 άλογα στις 8.250 σ.α.λ με 560 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.

Ο κινητήρας πληροί τα στάνταρ του Euro 6 και συνδυάζεται με το νέο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Lamborghini Doppia Frizione (LDF) με τρία προγράμματα λειτουργίας Strada, Sport και Corsa, το οποίο στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης.

Ζυγίζει 1.422 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα. Έχει αναλογία 2,33 κιλών/ίππο με την Lamborghini να εξοπλίζει την Huracán με σύστημα Start/Stop βοηθώντας τη να έχει μέση κατανάλωση 12,5 λίτρων/100 χλμ και 290 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η παραγωγή της έχει ήδη ξεκινήσει και τεχνικές λεπτομέρειες γι’αυτή μπορείς να διαβάσεις εδώ, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: Lamborghini]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...