Πρόσφατα διαβάσαμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν supercar έχουνε την τάση να μην εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα τους με μηχανικά και κιβώτια με την Lamborghini να είναι η πρώτη που να το κάνει πραγματικότητα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του διευθυντή έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini στο Motor Trend, o Maurizio Reggiani δήλωσε ότι ότι ένα μηχανικό κιβώτιο δεν ταιράζει στα σχέδια της εταιρίας στο άμεσο μέλλον.

Ο Reggiani δήλωσε ότι μόλις 1-2% των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Sant’Agata εξοπλίζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ένα ποσοστό σοκαριστικά μικρό.

Η Gabrera, αντικαταστάτης της Gallardo, η οποία αναμένεται μέσα στο επόμενος έτος, σύμφωνα με τον Reggiani, θα είναι διαθέσιμη όνο με αυτόματο κιβώτιο παρόμοιο περίπου με ISR της Aventador (ένα 7-τάχυτο μονού συμπλέκτη με την προεπιλογή των ταχυτήτων να γίνεται μέσω 2 ανεξάρτητων ράβδων).

Η Porsche πάντως φαίνεται ότι ακόμη δεν το έχει πάρει απόφαση για να το καταργήσει, αφού η νέα 911 θα φορά εκτός τους PDK και ένα 7-τάχυτο μηχανικό.

Η δική σου άποψη ποια είναι; Πρέπει ή όχι τα αυτοκίνητα να έχουνε 3 πετάλς; Χάνεται έτσι η μαγεία της οδήγησης ή μήπως η αυτοκίνηση έχει πάει ένα επίπεδο παραπέρα με τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια να είναι μέρος της εξέλιξης αυτής;

[Πηγή: Motor Trend]