195540

Τις προηγούμενες μέρες διοργανώθηκε στη πίστα της Imola το Lamborghini Driving Academy event και μεταξύ των υπολοίπων αυτοκινήτων υπήρχαν και έξι Huracan LP610-4.

Αυτές έκαναν συνεχόμενους γύρους στη διάσημη ιταλική πίστα, με το παρακάτω video να σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις τη μελωδία του κινητήρα της. H Lamborghini έχει δεχτεί περισσότερες από 1.500 παραγγελίες και να θυμίσω πως μηχανικά εξοπλίζεται με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα της Gallardo, που φορά νέο σύστημα άμεσο και έμμεσου συστήματος ψεκασμού “Iniezione Diretta Stratificata” (IDS), ο οποίος δυνάμωσε και αποδίδει 610 άλογα στις 8.250 σ.α.λ με 560 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.

Ο κινητήρας πληροί τα στάνταρ του Euro 6 και συνδυάζεται με το νέο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Lamborghini Doppia Frizione (LDF) με τρία προγράμματα λειτουργίας Strada, Sport και Corsa, το οποίο στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης.

Ζυγίζει 1.422 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα. Έχει αναλογία 2,33 κιλών/ίππο με την Lamborghini να εξοπλίζει την Huracán με σύστημα Start/Stop βοηθώντας τη να έχει μέση κατανάλωση 12,5 λίτρων/100 χλμ και 290 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Τέλος, η ιταλική εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την αγωνιστική Super Trofeo έκδοση της Huracan, με τους Fabio Babini και Adrian Zaugg να αναλαμβάνουν την εξέλιξη της. Το αγωνιστικό θα συμμετέχει και στα τρία πρωταθλήματα Blancpain Super Trofeo σε Ευρώπη, Βόρειο Αμερική και Ασία, και τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα, ακόμα δε γνωρίζουμε.

Μπορείς όμως να διαβάσεις για την απλή εδώ, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορείς να βρεις εδώ.