Σε δημοπρασία η Rolls-Royce Corniche με αριθμό chassis 001

Σχετικά άρθρα

rolls-royce-corniche-chassis-no-001-up-for-auction-photo-gallery_4

Είναι η εποχή των δημοπρασιών φαίνεται, αφού μετά την RM Auctions και την δική της διοργάνωση στο Μονακό, τώρα έχουμε ένα αυτοκίνητο που έχει αναλάβει να πουλήσει η Silverstone Auctions. Το αυτοκίνητο αυτό είναι η πρώτη Rolls-Royce Corniche που κύλισε τις ρόδες της από τη γραμμή παραγωγής (εργαστήριο;) της Βρετανικής μάρκας. Μάλιστα, η πέμπτη γενιά Corniche, είναι η μοναδική σύγχρονη Rolls που εξελίχθηκε υπό την ιδιοκτησία της Volkswagen, πριν αγοράσει την εταιρία η BMW. Επίσης, είναι το τελευταίο μοντέλο που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο στο Crewe, πριν αυτό μετατραπεί σε εργοστάσιο της Bentley.

rolls-royce-corniche-chassis-no-001-up-for-auction-photo-gallery_6

Τέρμα η ιστορία όμως. Το συγκεκριμένο παράδειγμα, έχει διανύσει μόλις 24.926 μίλια (κάτι παραπάνω από 40.000 χιλιόμετρα) και το τελευταίο service έγινε τον Μάιο του 2013. Φυσικά, είναι σε άριστη κατάσταση και με πλήρες ιστορικό. Κάτω από το τεράστιο καπό, βρίσκεται ένας 6.75 λίτρων turboV8 με 325 άλογα και 738 Nm ροπής που επιτρέπει στο άνω των 3 τόνων αμάξωμα να κινηθεί αξιοπρεπώς. Τα 100km/h από στάση έρχονται σε περίπου 8 δευτερόλεπτα και η τελική είναι περιορισμένη στα 215km/h. Το εσωτερικό είναι φυσικά επενδυμένο με υψηλότατης ποιότητας δέρμα της Connolly, μπόλικο ξύλο και χρώμιο. Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, 6απλό CD changer και αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και φώτα.

rolls-royce-corniche-chassis-no-001-up-for-auction-photo-gallery_10

Παρότι όταν ήταν καινούρια, η βασική έκδοση κόστιζε 213.443 λίρες (258.266€ με την σημερινή ισοτιμία), η πρώτη από τις 374 Corniches που κατασκευάστηκαν, αναμένεται να πωληθεί για 105.000 λίρες ή 127.000 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...