Μερικά από τα αυτοκίνητα της δημοπρασίας της RM Auctions στο Μονακό τις 10 Μαίου

Σχετικά άρθρα

MC14_r168_001-md

Με την δημοπρασία της RM Auctions στο Μονακό να πλησιάζει, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώνεις από το να χαζεύεις αυτοκίνητα, αγωνιστικά ή πολιτικά, που ποτέ δεν πρόκειται να καταφέρω να αποκτήσω…

Τι θα φέρει λοιπόν ο οίκος στην επικείμενη δημοπρασία; Αυτοκίνητα για όλα τα γούστα. Πρώτα απ’ όλα, έχει την Ferrari F1-89, το μονοθέσιο με το οποίο συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Formula 1 ο Nigel Mansell και ο Gerhard Berger.  Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο John Barnard για την Scuderia. Κινούνταν από έναν 3.5 λίτρων V12 που απέδιδε 600 άλογα και ίσως έναν από τους καλύτερους ήχους στον πλανήτη. Συνδυαζόταν δε με το πρώτο 7-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο με paddles στην F1. Η συγκεκριμένη F1-89, είναι πλήρως αναπαλαιωμένη από το Ferrari F1 Clienti, έχει δοκιμαστεί στο Mugello και έχει Classiche certification που σημαίνει πως μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες με κλασικά μονοθέσια.

1956-maserati-450s-prototype-by-fantuzzi-image-rm-auctions_100463103_l

Δεύτερη, η Maserati 450S Prototype by Fantuzzi. Το πρωτότυπο όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα της θρυλικής 450S, ένα απίστευτα όμορφο αυτοκίνητο που κινείται από έναν V8 5.657 κ.εκ. με περίπου 520 άλογα. Φυσικά έχει πιστοποιηθεί από την Maserati αφού η ίδια συμβούλευσε στην αναπαλαίωση του το 1987. Αναμένεται να πωληθεί για 4 με 5.5 εκατομμύρια ευρώ.

1966-Ferrari-275-GTBC-by-Scaglietti

Τρίτη, μία ακόμα Ferrari. Αυτή τη φορά, μία από τις δώδεκα 275 GTB/C by Scaglietti. Όπως και η F1-89, έτσι και αυτή έχει την πιστοποίηση Ferrari Classiche ενώ στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε αγώνες κλασικών αυτοκινήτων. Κινείται από έναν V12 με χωρητικότητα 3.3 λίτρα του οποίου η ιπποδύναμη αγγίζει τα 275 άλογα στις 7.700 σ.α.λ. Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αυθεντικά παραδείγματα του είδους του και γι’ αυτό η RM Auctions υπολογίζει πως θα ξεπεράσει τα 4.3 εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοπρασία για κάποιον περίεργο λόγο κυριαρχείται από Ιταλικά αυτοκίνητα και από αυτό το άρθρο, σου έδωσα μόνο μία μικρή γεύση. Αν θέλεις να δεις την Bugatti EB110 GT πχ, ή την Ferrari 599 SA Aperta, το Toyota 2000GT, την Lister-Jaguar “Knobbly” Prototype, την Lamborghini Miura P400S και πολλά άλλα, τότε ακολούθησε τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου.

ΠηγήRM Auctions

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...