Smedley: Ο Massa είναι πιο ελεύθερος στη Williams

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Δύο από τις φετινές προσθήκες τής Williams ήταν οι Felipe Massa και Rob Smedley. Οι δυο τους προέρχονται από τη Ferrari και φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον, καθώς ο Smedley ήταν μηχανικός αγώνα τού Βραζιλιάνου μέχρι και πέρυσι. Ωστόσο, ο Βρετανός δεν έχει τον ίδιο ρόλο και στη Williams (είναι επί κεφαλής απόδοσης του μονοθεσίου), με τον Andrew Murdoch να είναι ο νέος μηχανικός τού Massa.

Φυσικά, ο Smedley έχει συχνή επαφή με τον 32χρονο και μπορεί να καταλάβει πώς και πόσο έχει αλλάξει ο Massa σε σχέση με την περίοδο που οδηγούσε για λογαριασμό τής Scuderia, ενώ επισημαίνει ότι πλέον είναι πιο ελεύθερος.

Ξέρω τον Felipe Massa πολύ καλά. Είναι πάρα πολύ καλός οδηγός και είναι ελεύθερος να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται, και το κάνει. Είναι πολύ χαλαρός, απίστευτα έμπειρος, είναι πιο ώριμος και το δείχνει αυτό. Καταλαβαίνει ότι η δουλειά του δεν είναι μόνο να οδηγεί το αυτοκίνητο, αλλά και να καθοδηγεί τους ανθρώπους.

Ξέρει πώς πρέπει να το κάνει. Είχε μερικούς πολύ καλούς δασκάλους σ’ αυτό το κομμάτι -θα ήθελα ν’ αναφέρω και τον Michael Schumacher ως ένας απ’ αυτούς- και τώρα είναι η ώρα του. Άρπαξε πολύ καλά τη σκυτάλη.

Παρόλο που, στο Μαλαισιανό Grand Prix, ο Massa άκουσε στον ασύρματο ότι έπρεπε ν’ αφήσει τον Valtteri Bottas να περάσει (“Valtteri is faster than you“), δεν άφησε τον team-mate του να περάσει, δείχνοντας ότι δεν προτίθεται να κάνει ό,τι στη Ferrari.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Williams F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα