Στο Maldonado οφείλονται τα οικονομικά κέρδη της Williams;

Σχετικά άρθρα

_79P9998

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, πηγές αναφέρουν πως η μετακίνησή του στη Lotus βοήθησε οικονομικά και την Williams. Σίγουρα, η ομάδα του Sir Frank Williams γλύτωσε τις ανακατασκευές εξαρτημάτων από τα πολλά ατυχήματα που προκαλεί ο Βενεζουελάνος, όμως γνωρίζεις πως τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Williams αναφέρονται στο έτος 2013, κατά το οποίο ο “αιδεσιμότατος” της Formula 1 ανήκε στο δυναμικό της.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 26,4 εκατ. λίρες, σε σχέση με το 2012, με τη Williams να ανακοινώνει κέρδη προ φόρων και τόκων της τάξης των 12 εκατ. λιρών. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μια ειδική, μη επαναλαμβανόμενη, καταβολή χορηγίας, με πηγές από την Αγγλία να αναφέρουν πως πρόκειται για χρήματα που έδωσε η PDVSA, προσωπικός χορηγός του Pastor Maldonado.

Pastor Maldonado

Η χορηγία αυτή έφτασε τις 20 εκατ. λίρες και αν αναρωτιέσαι γιατί η PDVSA έδωσε χρήματα στη Williams, αφού τόσο η ίδια, όσο και ο Maldonado ήθελαν, και τελικά κατάφεραν, να φύγουν από το Grove, η απάντηση βρίσκεται ήδη μπροστά σου. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να σπάσουν τα συμβόλαια που δέσμευαν τις τρεις πλευρές.

Για το αν κινήθηκε το ίδιο έξυπνα και η Lotus κι “έδεσε” με μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο τον Pastor, δεν το γνωρίζω, όμως ο Frank Williams σίγουρα βρήκε άλλον ένα τρόπο για να ενισχύσει την ομάδα του, λαμβάνοντας έξτρα χρήματα κι αποδεσμεύοντας παράλληλα ένα οδηγό, που για πολλούς δεν αξίζει να βρίσκεται στη Formula 1.

[Photo Copyrights: Alastair Staley/Lotus F1 Team/Williams F1]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...