Η Red Bull πρέπει να αλλάξει την τοποθέτηση της εμπρός κάμερας

Σχετικά άρθρα

 

during qualifying ahead of the Spanish F1 Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 10, 2014 in Montmelo, Spain.

Ο Adrian Newey έχει δημιουργήσει παράδοση στην εκμετάλλευση των τεχνικών κανονισμών προς όφελος της αεροδυναμικής, πιέζοντας τους στα όρια, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κενά παρατηρηθούν. Φέτος, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην παρουσίαση της RB10, ήταν η έλλειψη εξωτερικής κάμερας στη μύτη του μονοθεσίου, κάτι που είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να έχουν, από τους κανονισμούς (υποχρεωτική στραμμένη προς τα εμπρός κάμερα, επί του μονοθεσίου).

Μερικές φωτογραφίες αργότερα, έγινε εμφανές πως η Red Bull τοποθέτησε την κάμερα μέσα στο vanity panel, ακριβώς πάνω από το “Ο” του σπόνσορα Casio. Με αυτό τον τρόπο, ο Newey προσπάθησε να περιορίσει τις αναταράξεις στη ροή του αέρα από τις εξωτερικά τοποθετημένες κάμερες.

Η FOM διαμαρτυρήθηκε για την ποιότητα των πλάνων που προέρχονταν από την συγκεκριμένη κάμερα και η Red Bull δοκίμασε μια διαφορετική λύση κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην Ισπανία. Τα αποτελέσματα και πάλι δεν ήταν τα επιθυμητά, με την ομάδα να πρέπει να υιοθετήσει παρόμοιο σχέδιο με των υπολοίπων για το Grand Prix του Μονακό.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήF1 Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...