Hamilton: Είναι ειρωνικό, μπορούσα την pole

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Rosberg-Ricciardo

Τη δεύτερη του pole position για φέτος πήρε ο Nico Rosberg πριν από λίγο, στις κατατακτήριες τού Μονακό. Αυτό, όμως, που προκαλεί συζητήσεις είναι το τι έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα: ο Rosberg, στον τελευταίο του γρήγορο γύρο, έχασε το φρενάρισμα για την Mirabeau, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να σταματήσει το μονοθέσιό του. Αμέσως η κίτρινη σημαία βγήκε για εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα ο Lewis Hamilton που είχε κάνει ταχύτερο προσωπικό χρόνο στο πρώτο κομμάτι ν’ αναγκαστεί να κόψει, κάτι που σήμαινε ότι όλα είχα τελειώσει.

Οι αγωνοδίκες εξετάζουν τι έκανε ο Rosberg, και φυσικά ο Hamilton είναι απογοητευμένος με το τι έγινε. Ο Βρετανός ισχυρίζεται ότι θα έπαιρνε την pole, αλλά για να δούμε τι έχει πει:

Είναι ειρωνικό. Αλλά, εντάξει, ήμουν μερικά δέκατα ταχύτερος, αλλά εντάξει. Ποιος ξέρει αν ήταν υπολογισμένο; Αισθάνομαι το ίδιο. Δεν έχω βρεθεί σ’ αυτή τη θέση ξανά. Δε λέω τίποτα. Θα έπαιρνα την pole. Αλλά, πραγματικά δε μετράει, υποθέτω ότι θα έπρεπε να το είχα κάνει πιο νωρίς. Θα έπρεπε να γνωρίζω τι θα συμβεί, ενδεχομένως. Δεν πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Είναι στην pole position.

Rosberg

Εννοείται πως και ο Rosberg ρωτήθηκε, και προφανώς ο Γερμανός είπε ότι δεν έκανε κάτι με δόλο, τονίζοντας ότι ήταν ένα πραγματικό λάθος.

Όχι, σίγουρα όχι. Νόμιζα ότι είχε τελειώσει. Αλλά, τελικά, είμαι χαρούμενος. Είναι εύκολο να δείξω ότι δεν έγινε τίποτα, επειδή θα φαίνεται καθαρά στα δεδομένα, ότι τίποτα διαφορετικό δεν έγινε από τον προηγούμενο γύρο. Απλά, φρέναρα λίγο πιο αργά και μπλόκαρα. Αυτό είναι όλο.

Λυπάμαι για ό,τι έγινε. Ήξερα ότι ο Lewis θα είναι κοντά. Δεν είναι σωστό και δεν είναι ο τρόπος που θα ήθελα να γίνει. Αλλά, έτσι έγινε. Αυτό παίρνει ένα μέρος από την ευχαρίστηση, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την pole position. Ήταν ένα εξαιρετικός γύρος στην αρχή τού Q3.

Toto-Wolff

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής και μέτοχος κατά 30% τής Mercedes AMG, Toto Wolff, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα καθαρό λάθος.

Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να το κάνει στη σημερινή Formula 1. Έχασε τα φρένα του και βγήκε εκτός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω. Ξέρω ότι εσείς [οι δημοσιογράφοι] θέλετε μια πικάντικη και αμφιλεγόμενη ιστορία, αλλά είναι όλα αηδίες.

Νομίζω ότι, αν είσαι στη δεύτερη θέση και ο team-mate σου στην πρώτη, δε έχεις λόγο να μην είσαι χαρούμενος. Θα θέλαμε να έχουμε δύο ευχαριστημένους οδηγούς. Αλλά, αν έχεις δύο οδηγούς που είναι τόσο ανταγωνιστικοί όσο αυτοί, τότε κάθε Σαββατοκύριακο ο ένας θα είναι ευτυχισμένος και ο άλλος δυστυχισμένος.

Είμαι 1001% χαρούμενος και χαρούμενος γιατί τους ελέγχω να είναι να χαρούμενοι. Δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διαχείριση των οδηγών. Δεν ξέρω αν ο Nico θα επέστρεφε στην πίστα, αλλά οι κατατακτήριες είχαν τελειώσει. Υπήρξαν κίτρινες σημαίες, οπότε η περίοδος είχε τελειώσει.

[Πηγές: FIA, AutoSport (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr