Θέμα με τη συμπεριφορά τής F14 T για τον Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP MONACO F1/2014

Η πίστα του Μονακό απαιτεί από τους οδηγούς άριστη αίσθηση από το μονοθέσιό τους, καθώς μόνο έτσι μπορεί κάποιος να πιέσει όσο πραγματικά μπορεί. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Kimi Raikkonen: ο “Iceman” είχε πρόβλημα με τις ρυθμίσεις τού μονοθεσίου του, και η συνέπεια ήταν να σημειώσει τον 6ο ταχύτερο χρόνο στο Q3, όντας 7 δέκατα πιο αργός από τον Fernando Alonso.

Το έργο του στον αυριανό αγώνα θα είναι δύσκολο, έχοντας μπροστά του πολλοί δυνατούς συνδυασμούς, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί πίεση από τον 7ο Jean-Eric Vergne, κάτι που δε θα το δούμε για πρώτη φορά φέτος.

Δεν είμαι χαρούμενος με αυτές τις κατατακτήριες, διότι παρόλο που δουλέψαμε σκληρά στο set-up, κάνοντας αρκετές αλλαγές, η αίσθηση του μονοθεσίου δε βελτιώθηκε πολύ. Από την Πέμπτη, έπρεπε να παλέψω για να βρω την καλύτερη λύση και ο χαμένος χρόνος στο FP2 σίγουρα δε βοήθησε.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν καλά σ’ αυτή την κατάσταση και δεν είναι εύκολο να κάνεις έναν καλό γύρο, ειδικά σε μια πίστα που δεν σου δίνει δεύτερη ευκαιρία. Η 6η θέση δεν είναι ιδανική, αλλά δεν είναι και καταστροφική και αύριο θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ό,τι μπορούμε.

[Πηγή: Scuderia Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...