Δοκιμές με μονοθέσιο F1 για τον πρωταθλητή του GP2 Fabio Leimer

Σχετικά άρθρα

Leimer2jpg

Ο 25χρονος Ελβετός Fabio Leimer κέρδισε πέρυσι τον τίτλο στο πρωτάθλημα του GP2, κατακτώντας 3 νίκες, ξεπερνώντας παράλληλα τους Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Alexander Rossi και Robin Frijns, που έχουν καταφέρει να βρεθούν φέτος στη Formula 1.

Το πρωτάθλημα του GP2 θεωρούνταν τα προηγούμενα χρόνια ως το φυτώριο της μεγάλης κατηγορίας, αφού πολύ πιλότοι από εκεί και κυρίως πρωταθλητές, έπαιρναν προαγωγή στη Formula 1. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει σταματήσει σε ένα βαθμό, κυρίως λόγο της ανάγκης των μικρότερων ομάδων σε χρήματα παρά σε ταλέντο.

Ένα από τα βραβεία για τον τίτλο στο GP2 είναι οι δοκιμές με μονοθέσιο F1, κι έτσι ο Leimer βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου δοκιμών της Pirelli (Lotus E20 από το 2012) στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας, φορώντας τα ελαστικά επιδείξεων, αφού οι αυστηροί κανονισμοί της F1 δεν επιτρέπουν τη χρήση αγωνιστικών ελαστικών εκτός καθορισμένων δοκιμών και σε μονοθέσια λιγότερο από δυο έτη παλιότερα.

rebellion recing - leimer fabio

Μετά από 78 γύρους και 7 σετ ελαστικών, ο Leimer ήταν ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που είχε να επιστρέψει μέσα σε κόκπιτ μονοθεσίου Formula 1. Η πρώτη -και τελευταία μέχρι χθες- εμπειρία ήταν στο τεστ νέων οδηγών του 2011, με την ομάδα της Sauber. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Mario Isola, έμεινε ικανοποιημένος από την ταχύτητα αλλά και τη μεταφορά πληροφοριών του Leimer, με τον Ελβετό οδηγό να δηλώνει:

Ήταν μια φανταστική εμπειρία και την απόλαυσα πραγματικά. Το πρωί είχαμε λίγη υποστροφή λόγω των συνθηκών, αλλά κατά τη διάρκεια του απογεύματος ανέπτυξα μια πραγματικά καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο και τα ελαστικά και η μέση γόμα, ειδικότερα, ήταν πολύ συνεπής.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και σίγουρα παρατήρησα τη διαφορά ανάμεσα στις γόμες που δοκίμασα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Pirelli για αυτή την ευκαιρία που θα με βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον. Τώρα, απλά ανυπομονώ για να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο Formula 1 και πάλι.

Η επιστροφή στη Formula 1 είναι ο στόχος, αλλά θα πρέπει να πάω όπου υπάρχουν ευκαιρίες. Ελπίζω να επιστρέψω στη Formula 1, αλλά θα πρέπει να κρατήσω ανοικτό μυαλό.

Με τον κανονισμό που δεν επιτρέπει σε πρωταθλητή οδηγό να επιστρέψει στο GP2, ο Leimer μεταπήδησε στα sports cars το 2014 και το πρωτάθλημα FIA World Endurance Championship, για λογαριασμό της ομάδας Rebellion Racing που αγωνίζεται στην κατηγορία LMP1-L.

[Photo Copyrights: Pirelli, Rebellion Racing]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...