Περισσότερη κάθετη δύναμη θέλει ο Hulkenberg

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Sunday - Monte Carlo, Monaco

Η σωστή διαχείριση που έγινε πάνω στην προετοιμασία της φετινής -γεμάτης αλλαγές- χρονιάς, καθώς και οι κινήσεις του Vijay Mallya σε οδηγούς, κινητήρες και προσωπικό, που του “βγήκαν”, έχουν φέρει τη Force India σε πολύ δυνατή θέση. Και οι δυο πιλότοι βρίσκονται εντός δεκάδας στη βαθμολογία των οδηγών, ενώ η ομάδα φιγουράρει στην τέταρτη θέση, πάνω από παραδοσιακές ομάδες όπως η McLaren και η Williams.

Ο Nico Hulkenberg τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο Grand Prix του Μονακό, όμως, ζητάει από τους μηχανικούς του περισσότερη κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος, χαρακτηριστικό που ταλαιπωρεί τη VJM07 από την αρχή της χρονιάς. Εάν αυτός ο στόχος επιτευχθεί, δεν σημαίνει απλά καλύτερο κράτημα -άρα και βελτίωση στους χρόνους- αλλά και καλύτερη διαχείριση των πίσω ελαστικών. Η εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είναι το βασικότερο συστατικό στην επιτυχία ή την αποτυχία μιας ομάδας και φέτος παίζει ακόμη σημαντικότερο ρόλο, αφού τα μονοθέσια βρίσκονται ακόμη στην αρχή του κύκλου εξέλιξής τους.

Αυτή είναι η αδυναμία του αυτοκινήτου από την πρώτη μέρα. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά αυτό είναι λίγο πολύ θέμα κάθετης δύναμης. Νομίζω ότι από πλευράς επιδόσεων και την ταχύτητας, δεν θα έπρεπε να να τερματίσουμε στην πέμπτη θέση, ιδίως με τις McLarens πίσω μας. Ήταν πολύ πιο γρήγορες, αλλά κάναμε καλή δουλειά.

Αυτοκίνητα εγκατέλειψαν μπροστά μας. Αν τα βάλεις στην κατάταξη, είναι σαν τερματίσαμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Έτσι, μπορούμε να πάρουμε τα εύσημα επειδή μεγιστοποιήσαμε την ευκαιρία (που μας δόθηκε), για το οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Όμως, πρέπει να εξελιχθούμε και να φέρουμε περισσότερη απόδοση, επειδή δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι.

Στην πίστα του Μόντρεαλ, που απαιτεί δύναμη από τον κινητήρα και υψηλές ταχύτητες, η Force India είναι παραδοσιακά δυνατή. Έτσι, καλυτέρευση των αποτελεσμάτων δεν θα σημαίνει αυτόματα πως οι όποιες αναβαθμίσεις δούλεψαν.

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Sunday - Monte Carlo, Monaco

Η ομάδα θα φέρει νέα εξαρτήματα κι εκεί (έπειτα από αυτά σε Ισπανία) και ο Hulkenberg εκτιμά πως η οικονομική αποτελεσματικότητα της Force India, είναι ένας από τους κύριους λόγους που έχει τη δυνατότητα να κερδίζει τακτικά μεγαλύτερες ομάδες, όπως η McLaren και η Lotus.

Η Force India δεν υπήρξε ποτέ εργοστασιακή ομάδα και ποτέ δεν είχε τεράστιο προϋπολογισμό. Πάντοτε έπρεπε να φροντίζει την τσέπη της και νομίζω ότι είναι πολύ αποτελεσματικός ο τρόπος λειτουργίας της.

Υπάρχει στα σχέδια μας άλλο ένα βήμα στην εξέλιξη και εξαρτήματα που έρχονται, κάτι που είναι σημαντικό, και τότε θα πρέπει να τα κατανοήσουμε και να τα κάνουμε να δουλέψουν, για να συνεχίσουμε τη χρονιά όπως είναι τώρα.

[Photo Copyrights: Force India F1 Team]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα