Raikkonen: Πρωτάθλημα τέλος

Σχετικά άρθρα

140054mon

Με τη Mercedes να δείχνει “ανίκανη” να χάσει αγώνα ή pole position, την καλύτερη ευκαιρία για τις υπόλοιπες ομάδες να έχει περάσει -βλέπε Μονακό- και τα προβλήματα να συνεχίζονται για τον ίδιο, ο Kimi Raikkonen αποκάλυψε το προφανές σε εκδήλωση χορηγού στη Νορβηγία, δηλαδή, πως το πρωτάθλημα δεν αποτελεί πλέον εφικτό στόχο.

Ο τελευταίος πρωταθλητής της Ferrari επέστρεψε φέτος στο Maranello, για να οδηγήσει την ομάδα, μαζί με το Fernando Alonso, στους τίτλους. Όμως η W05 έδειξε από νωρίς τα δόντια της και η F14 T τα προβλήματά της. Έτσι, ο Kimster βλέπει το όνομά του στη δωδέκατη θέση της κατάταξης, 44 βαθμούς πίσω από τον Alonso και 105(!) από τον πρωτοπόρο Rosberg.

Φαίνεται να έχει τελειώσει. Τα αυτοκίνητα της Mercedes είναι πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς στη Ferrari θέλουμε να είμαστε μπροστά, αλλά η προσπάθειά μου για το πρωτάθλημα φαίνεται να είναι τελειωμένη για φέτος.

Το καυτό θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από την κόντρα Rosberg-Hamilton, η οποία μάλλον θα μας απασχολεί μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Raikkonen αρνήθηκε να σχολιάσει πάνω σε αυτό, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, μίλησε όμως για τη νέα εποχή της Formula 1 και τα “θέλω” των οδηγών.

Δεν με ενδιαφέρει η μάχη τους. Ενδιαφέρομαι μόνο για τη δική μας επιτυχία και την επιστροφή στην κορυφή.

Από την πλευρά του οδηγού, θέλουμε καλύτερο κράτημα και πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Περισσότερη δύναμη. Η αύξηση της ταχύτητας είναι δύσκολη, αλλά νομίζω ότι θα κάνει τους αγώνες πιο ενδιαφέροντες και συναρπαστικούς.

Όμως, εμείς δεν φτιάχνουμε τους κανονισμούς, κι έτσι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με αυτά τα αυτοκίνητα.

140111_new1

Ο Φινλανδός άφησε τα μονοθέσια το 2009 και στράφηκε στο WRC, πριν επιστρέψει στο πρωτάθλημα 2 χρόνια αργότερα, και δεν κρύβει το γεγονός πως θα ήθελε να οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο rally. Όμως, ο φόβος που υπάρχει από τους ανθρώπους της ομάδας, καθιστά κάτι τέτοιο πρακτικά αδύνατο.

Θα ήθελα να κάνω κάποια περισσότερα rally, αλλά προς το παρόν είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στη Formula 1. Το πρόβλημα είναι, προφανώς, ότι οι άνθρωποι φοβούνται πως θα χτυπήσεις, έτσι προσπαθούν να περιορίσουν ότι κάνεις.

Είναι κρίμα, διότι πιστεύω ότι θα ήταν πιο διασκεδαστικό για όλους και πως όλα τα αθλήματα θα επωφελούνταν από αυτό, όπως και η F1.

Ο τρόπος ζωής και σκέψης του Raikkonen ταιριάζει περισσότερο σε άλλες, πιο ρομαντικές, εποχές του σπορ. Όπως αυτές των 60’s ή 70’s, όταν οι οδηγοί έτρεχαν με οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια τους, σε οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να κάνουν την άκρως επαγγελματική και αθλητική ζωή των επόμενων δεκαετιών.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα