Η Dunlop μας λέει πως τα αγωνιστικά του μέλλοντος δεν θα χρειάζονται pit stops για αλλαγή ελαστικών

Σχετικά άρθρα

FIA WEC.6 HOURS OF SILVERSTONE.24-26 august 2012.© CLEMENT MARIN

Τα ελαστικά αποτελούν ζωτικό μέρος ενός αυτοκινήτου ή αγωνιστικού και παρότι πολλές φορές οι εξελίξεις και οι νέες τεχνολογίες μπορεί να μην είναι ορατές, έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους. Σύμφωνα με μία έκθεση που “ζήτησε” η Dunlop για το Future Race Car Challenge όμως, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Μιλώντας συγκεκριμένα για τους αγώνες, το μέλλον είναι “ευφυή” ελαστικά που θα προσαρμόζονται ενεργητικά στις ανάγκες του οδηγού και τις συνθήκες της πίστας.

Η εταιρία μας λέει πως με τη χρήση gel πολυμερών και ηλεκτρονικά ελεγχόμενων υλικών, τα ελαστικά του μέλλοντος θα είναι σε θέση να αλλάζουν το σχήμα τους εν κινήσει. Αυτό σημαίνει πως ενώ ξεκίνησε ο αγώνας με slicks, σε περίπτωση βροχής, το πέλμα του ελαστικού μπορεί να αλλάξει ώστε να διαθέτει πλέον αυλακώσεις. Θα μπορεί επίσης να αλλάζει την δομή ή τη σκληρότητα της γόμας ενώ οι νιφάδες γραφενίου θα αυξήσουν την πρόσφυση που παρέχει. Επιπλέον, τα pit stops δεν θα είναι απαραίτητα αφού τα ελαστικά του μέλλοντος θα έχουν εκατομμύρια microspikes που θα αναπτύσσονται και θα αναδιαμορφώνουν την επιφάνεια του ελαστικού.

Ωστόσο, μην καθυστερήσεις την αλλαγή των ελαστικών του αυτοκινήτου σου, αφού η έρευνα επικεντρώνεται στα επόμενα 125 χρόνια αγώνων και αυτοκίνησης. Υπομονή λοιπόν. Στο ενδιάμεσο, μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα του Future Race Car Challenge για να μάθεις κι άλλα πράγματα και, γιατί όχι, να κάνεις και τις δικές σου προτάσεις.

ΠηγήDunlop

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...