H ADAC κάνει δοκιμές ανατροπής σε τέσσερα κάμπριο με το Golf να απογοητεύει [w/video]

Σχετικά άρθρα

crash-test-cabrio-4-vw-golf-cabriolet

Η ADAC, η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου, θέλοντας να αφήσει πίσω της το σκάνδαλο με τα στημένα βραβεία, έκανε δοκιμές ασφαλείας σε τέσσερα μικρής-μεσαίας κατηγορίας κάμπριο της αγοράς, ώστε να δει τι ασφάλεια προσφέρουν σε περίπτωση ατυχήματος ανατροπής.

Η δοκιμή περιελάμβανε τα Opel Cascada, Renault Megane CC, Peugeot 308 CC και Golf Cabriolet με το Cascada να αποδεικνύεται πως προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι επιβάτες του Cascada είναι καλύτερα προστατευμένοι ανεξάρτητα από το αν κάθονται μπροστά ή πίσω, με το Renault Megane CC να κατατάσσεται δεύτερο, με τους πίσω επιβάτες τους να είναι οι χαμένοι με το αυτοκίνητο εν κινήσει, καθώς σε αυτούς ξεσπά ο αέρας, να προστατεύονται καλύτερα, καθώς τα κεφάλια και των δύο που κάθονται μπροστά έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο.

Πιο έντονη είναι η αντίστοιχη επαφή για οδηγό και συνοδηγό του Peugeot 308 CC, καθώς εδώ δεν ήταν αποτελεσματική και η λειτουργία των εντατήρων για τις ζώνες ασφαλείας. Οι εντατήρες δεν λειτούργησαν σωστά ούτε στο VW Golf Cabriolet (πρόκειται για την 6η γενιά του Golf, μιας και η VW δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα την cabrio έκδοση του Golf 7) που ήταν αυτό και με τη χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των 4 κάμπριο που ελέγχθηκαν. Κι αυτό γιατί παραμορφώθηκαν τόσο οι εμπρός κολώνες όσο και το πλαίσιο του παρμπρίζ του, περιορίζοντας το χώρο επιβίωσης, ενώ τα κεφάλια των δύο εμπρός επιβατών και ενός πίσω χτύπησαν με δύναμη στην άσφαλτο.

Grafik Vier Cabrios beim U?berschlagstest 2014

Το γενικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει από το συγκεκριμένο τεστ είναι ότι τα cabrio μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή αν ενισχυθεί κι άλλο η δομή τους στις εμπρός κολώνες και το πλαίσιο του παρμπρίζ και αν χρησιμοποιηθούν καλύτεροι αισθητήρες για την ενεργοποίηση των εντατήρων των ζωνών ασφαλείας. Από κει και πέρα για να προστατευθεί κανείς καλύτερα ως οδηγός ενός κάμπριο, καλό θα είναι να τοποθετεί το κάθισμά του όσο πιο χαμηλά γίνεται προκειμένου να αυξάνεται έτσι κι άλλο το περιθώριο ασφαλείας, ενώ να αποφεύγει να μετακινείται όταν, λόγω σωματικής διάπλασης, το κεφάλι του εξέχει από το πλαίσιο του παρμπρίζ. Επίσης η δοκιμή έδειξε πως οι πίσω επιβάτες προστατεύονται καλύτερα από τους μπροστά.

ΠηγήADAC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...