Παιχνίδια μυαλού και ψυχολογίας συνεχίζουν να παίζουν οι Hamilton και Rosberg

Σχετικά άρθρα

693400675-48324962014

Μπορεί οι δυο πιλότοι της Mercedes να έκαναν ανακωχή στις σκληρές δηλώσεις και τον πόλεμο που είχε ξεκινήσει εκτός πίστας, όμως μέσα σε αυτές συνεχίζουν να παλεύουν με νύχια και με δόντια, όπως είδαμε και στο Grand Prix του Καναδά. Με τις δυο W05 να αντιμετωπίζουν μηχανικά θέματα, ο Rosberg κατάφερε να φέρει το μονοθέσιό του μέχρι τον τερματισμό, κερδίζοντας τα θετικά σχόλια των ανθρώπων της ομάδας, διευρύνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον δεύτερο Hamilton στους 22 βαθμούς.

Μετά από το σερί τεσσάρων νικών του Βρετανού, που το έσπασε ο Nico στο Μονακό, και οι δυο πιλότοι προσπαθούν να αποκομίσουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα, με σκοπό να επηρεάσουν το βασικό τους αντίπαλο για το πρωτάθλημα των οδηγών. Έτσι, ο Rosberg έσπευσε να δηλώσει πως τα τελευταία αποτελέσματα έδωσαν σε αυτόν το ψυχολογικό πλεονέκτημα, έναντι του Hamilton.

Εάν ο teammate σου έχει τρεις ή τέσσερις νίκες στη σειρά, αυτό προφανώς πρόκειται να ενισχύσει τη θέση του. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντικό να σταματήσω το σερί, διότι η ψυχολογία είναι μεγάλο μέρος του αθλητισμού. Αν έχεις πίσω σου τα αποτελέσματα που έχω τώρα εγώ, σου δίνει αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό το μικρό πλεονέκτημα που σε βοηθάει. Οπότε είναι σημαντικό.

Προφανώς, ούτε ο Lewis μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Βρετανός είναι αποφασισμένος να παλέψει και να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις του στα social media, ποστάροντας φωτογραφίες από το γυμναστήριο με τίτλους όπως “Μην τα παρατάς ποτέ”. Ο Hamilton έχει 4 νίκες απέναντι στις 2 του Rosberg και νοιώθει πως μπορεί να πάρει άλλες τόσες και να κλείσει ξανά τη διαφορά, όπως έκανε στην αρχή του πρωταθλήματος.

d604db49-cc71-4c07-823f-24477e84b0aa

Τα δύο DNF μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν δεν ήταν ιδανικά, αλλά έτσι είναι οι αγώνες και υπάρχει πάρα πολύς δρόμος για να διανύσουμε. Τον έπιασα πριν και μπορώ να καλύψω τη διαφορά και πάλι. Πρόκειται να χρειαστούν άλλες τέσσερις νίκες για αυτό, έτσι πάω να κάνω το καλύτερό μου για να πάρω αυτά τα αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή, απλά κοιτάζω μπροστά στον επόμενο αγώνα στην Αυστρία και σε άλλη μια ευκαιρία να καλύψω τη διαφορά και να περιορίσω το προβάδισμα (του Rosberg).

Όσο για τα σενάρια φυγής των Nico Rosberg και Lewis Hamilton, με τις Ferrari και McLaren να φέρονται να τους έχουν προσεγγίσει αντίστοιχα, ο Toto Wolff ήταν ξεκάθαρος πως και οι δυο θα παραμείνουν στη Mercedes, κόβοντας παράλληλα και τα σενάρια περί μετακίνησης Alonso στο Brackley.

Οι οδηγοί μας έχουν συμβόλαια για δύο χρόνια, έτσι δεν μπορούμε να εξετάσουμε κάποιο ενδεχόμενο.

Ο καθένας ξέρει ότι ο Alonso είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στο grid και ταιριάζει με αυτό που θέλουμε στη Mercedes. Αλλά έχουμε ήδη δύο από τους καλύτερους πιλότους.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr