Ricciardo: Το ότι κερδίζω το Vettel, λέει πολλά για μένα

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix

Το ονειρεμένο ξεκίνημα του Daniel Ricciardo με την ομάδα της Red Bull, έφτασε στο αποκορύφωμά του στον αγώνα του Καναδά. Εκεί, οι δυο Mercedes αντιμετώπισαν πρόβλημα και ο Αυστραλός το εκμεταλλεύτηκε, προσπερνώντας λίγο πριν το τέλος του αγώνα τον Rosberg, παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Πηγαίνοντας στους κόκκινους ταύρους, ο Ricciardo γνώριζε πως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel, κι αν τα μηχανικά προβλήματα του δεύτερου έχουν παίξει ρόλο στη βαθμολογική συγκομιδή και σε κάποιες εμφανίσεις, το γεγονός δεν αλλάζει πως ο θεωρητικά Νο.2 οδηγός της ομάδας τον κερδίζει μέχρι στιγμής στην εσωτερική μάχη.

Είναι διασκεδαστικό. Οι πρώτοι αγώνες του 2014 πήγαν μια χαρά για την καριέρα μου. Μαθαίνω όλη την ώρα, όχι μόνο από το Seb, αλλά κι από τον εαυτό μου. Είναι μεγάλη πρόκληση όταν ο teammate σου είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, οπότε αν μπορώ να τον κερδίζω, αυτό λέει πολλά για μένα.

Νομίζω ότι ακόμα και ο Seb απολαμβάνει (τη μάχη). Για πολλά χρόνια είχε το Mark δίπλα του και τώρα είναι μια νέα πρόκληση. Οδηγούμε σκληρά ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά και με μεγάλο σεβασμό.

Λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Ricciardo με τη Red Bull δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστές, όμως ο Christian Horner αποκάλυψε πως θα τρέχει για αυτούς και το 2015, ενώ στόχος είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα. Ο νεαρός Αυστραλός δηλώνει χαρούμενος που βρίσκεται εκεί, ελπίζοντας να τους χαρίσει κι ο ίδιος ένα πρωτάθλημα.

Αν η Red Bull θέλει να μείνω, τότε είμαι περισσότερο από ευτυχής να το κάνω. Έχουν κάνει τόσα πολλά για την καριέρα μου. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να τους χαρίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αν το κερδίσουμε μαζί, όπως έκανε ο Seb ξεκινώντας ως junior και ανεβαίνοντας προς την κορυφή, θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Όπως είναι φυσικό, οι Αυστραλοί ενθουσιάστηκαν από την απόδοση του συμπατριώτη τους, με το Mark Webber, τον άνθρωπο που αντικατέστησε ο Ricciardo στην ομάδα, να δηλώνει υπερήφανος. Όμως, έχοντας την εμπειρία, σπεύδει να τον προειδοποιήσει ώστε να μην ξεγράψει τον πρωταθλητή, τώρα που έχει το πάνω χέρι.

F1 Grand Prix of Great Britain - Previews

Ήμουν περήφανος γι ‘αυτόν, γιατί ξέρω τι σημαίνει να σταθείς εκεί στην τελετή βράβευσης με τον εθνικό ύμνο να παίζει. Υπάρχουν μόνο τέσσερις από εμάς που έχουν κερδίσει σε αυτό το επίπεδο και πλέον είναι ένας από αυτούς. Είναι υπέροχο το ότι δεν έχουμε να περιμένουμε άλλα 20 χρόνια για μια ακόμα νίκη (σ.σ. αυτό ήταν το διάστημα μεταξύ των νικών Jones και Webber).

Κατά τους πρώτους 4 ή 5 μήνες τα έχει πάει πολύ καλά, αλλά ο Seb είχε δυσκολίες με την αξιοπιστία. Θα πρέπει να τους συγκρίνουμε στη διάρκεια μερικών χρόνων και να δούμε πώς θα πάνε, γιατί η σεζόν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά εδώ και πέντε λεπτά, αλλά πραγματικά ο Daniel δεν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι περισσότερο.

Χαρακτηριστικές της μεταστροφής του κλίματος στα γκαράζ της Red Bull, είναι και οι δηλώσεις του Helmut Marko, ο οποίος προέτρεψε τον Vettel να ανεβάσει την απόδοσή του.

Canadian F1 Grand Prix - Practice

Είπα στο Vettel: Υπάρχουν 50 μηχανικοί που εργάζονται πάνω στον κινητήρα και δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Είσαι ένας κορυφαίος οδηγός, είναι στο χέρι σου. Θα πρέπει να ανεβάσεις την απόδοσή σου.”

Ο Sebastian διαμαρτύρονταν επειδή έχει στη διάθεσή του ένα κακό αυτοκίνητο, εκείνος θέλει τα πάντα απόλυτα σωστά.

Το κύριο πρόβλημα του ήταν η αποσταθεροποίηση του πίσω μέρους στα κατεβάσματα και δεν μπορούσε να καταλάβει ότι δεν μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Επιπλέον, ο ίδιος πιστεύει ότι ο δρόμος που η F1 πηγαίνει δεν είναι ο σωστός. Τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι τέρατα και όχι εύκολα στην οδήγηση.

Με όλα αυτά τα προβλήματα, ίσως δεν ήταν τόσο αφοσιωμένος όπως ο ίδιος θα έπρεπε να είναι, αλλά αυτό έχει αλλάξει.

Ο αγώνας στην Αυστρία θα δώσει άλλη μια ευκαιρία στο Vettel να αποδείξει την αξία του και στο Ricciardo να εδραιώσει την κυριαρχία του μέσα στην ομάδα. Όσο για την κατεύθυνση που ακολουθεί η Formula 1, παρόλο που συμφωνώ με τα λεγόμενά του, αν όντως ο Vettel δεν μπορεί να βρει κίνητρα (τα λεγόμενα του Marko δεν είναι ό,τι πιο αξιόπιστο), υπάρχει και ο δρόμος που χάραξε ο πρωταθλητής αναβάτης μοτοσυκλετών Casey Stoner, που αποσύρθηκε για αυτό το λόγο από τα 27 του χρόνια.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...