“Τσαμπουκά” θέλει ο Smedley από τη Williams

Σχετικά άρθρα

Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Sunday 22 June 2014. Valterri Bottas, Williams FW36 Mercedes, leads Lewis Hamilton, Mercedes F1 W05 Hybrid. World Copyright: Charles Coates/LAT Photographic. ref: Digital Image _J5R1453

Ένα Grand Prix που θα πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα για την Williams ήταν το Αυστριακό. Η ομάδα τού Grove έκανε την καλύτερη της εμφάνιση για φέτος, “κλειδώνοντας” τη πρώτη σειρά στην εκκίνηση, τερματίζοντας τελικά στο “3-4”, πίσω από τις δύο Mercedes. Ο Mercedes-Benz PU106A Hybrid έχει δώσει σημαντική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της FW36, και οι 27 βαθμοί στον 8ο φετινό αγώνα ήταν αρκετοί για να φέρουν ξανά τη Williams στην 5η θέση τής βαθμολογίας, 13 μπροστά από τη McLaren και μόλις 2 πίσω από τη Force India.

Η αλήθεια είναι πως το Red Bull Ring ταίριαζε πολύ στο βρετανικό μονοθέσιο, αλλά ο Rob Smedley, επί κεφαλής απόδοσης οχήματος στη Williams, πιστεύει πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει την ίδια προσέγγιση σε κάθε Grand Prix, γνωρίζοντας, όμως, ότι το πακέτο τους δε θα είναι τόσο ανταγωνιστικό σε όλες τις πίστες.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Δε θα πρέπει, σαν ομάδα, θα φοβόμαστε πίστες ή καταστάσεις. Πρέπει να είμαστε συνέχεια θετικοί. Κάποιες πίστες θα μας ταιριάζουν περισσότερο από άλλες, αλλά δε θα πρέπει να φοβόμαστε πουθενά.

Rob Smedley

Ένα σημαντικό πρόβλημα για τη Williams στην Αυστρία ήταν η λανθασμένη στρατηγική, η οποία έριξε τον Felipe Massa στην 4η θέση, από την πρώτη στην οποία βρισκόταν πριν από το pit stop. Ο Βρετανός αναγνωρίζει ότι τέτοιες επιλογές θα πρέπει να εκλείψουν στον μέλλον, διότι αυτό κοστίζει πολύ με τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος.

Το μήνυμα στον προηγούμενο αγώνα ήταν ότι χάσαμε στις μικρές λεπτομέρειες. Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις λάθος σ’ αυτές τις λεπτομέρειες, και πηγαίνεις στην τέταρτη θέση από την κορυφή. Δεν ήταν καλό και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό, αλλά γενικά είμαι σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει στο pit lane. Όμως, σαν ομάδα κοιτάμε να το κάνουμε καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι δε θα υπάρξουν ξανά τα ίδια λάθη.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η RB17, το hypercar της Red Bull, θα αποκαλυφθεί στο Goodwood

H Red Bull Advanced Technologies, θυγατρική της αυστριακής εταιρίας, ετοιμάζει ένα επικό hypercar, το οποίο θα ονομαστεί RB17. Η RB17 θα φέρει τη σχεδιαστική...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...