Williams: Δεν σταματάμε την εξέλιξη, πλέον έχουμε τα χρήματα

Σχετικά άρθρα

Austrian Grand Prix

Σύμφωνα με την Claire Williams, η πρόσφατη επιτυχία της ομάδας θα βοηθήσει στο να αποκτήσει η Williams ακόμη περισσότερους χορηγούς, έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα να βρίσκεται κοντά στην κορυφή και τα επόμενα χρόνια. Εκτός του βασικού χορηγού της, τη Martini, η Βρετανική ομάδα έχει συνεργασία με αρκετές εταιρίες από τη Βραζιλία, χάρη στους Felipe Massa και Felipe Nasr.

Η συνεργασία μας με τη Martini μας έδωσε μια σταθερή βάση για να βγούμε στην αγορά. Νιώσαμε και πάλι μια πραγματική αγωνιστική ομάδα, είμαστε η Williams Martini Racing. Το πώς φαινόμαστε και αισθανόμαστε και το σημείο στο οποίο είμαστε μηχανολογικά, προβάλει στον κόσμο μια νέα αρχή. Μιλάμε με ανθρώπους που θέλουν να αποτελέσουν κομμάτι αυτού του μέλλοντος της ομάδας.”

Από εμπορικής πλευράς έχουμε πολύ δουλειά, περισσότερη από ποτέ. Τους τελευταίους 3 χειμώνες, όμως, είχαμε εμπορικές επιτυχίες παρότι δεν αποδίδαμε στην πίστα. Καταφέραμε να προσελκύσουμε νέες χορηγίες, όχι μόνο της Martini, και αυτό από την ένατη θέση. Αυτό από μόνο του μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από την ομάδα. Ελπίζω να φέρουμε πολλούς νέους χορηγούς για το 2015. Αυτό είναι το πλάνο και αυτό πρέπει να κάνουμε. Είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα και τα έξοδα στη Formula 1 είναι αυτά που είναι.

Sepang International Circuit, Sepang, Kuala Lumpur, Malaysia. Saturday 29 March 2014. The rear of the Williams FW36 Mercedes. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1. ref: Digital Image _W2Q5255

Μιλώντας για το μέλλον της Williams, η Claire Williams θεωρεί πως η ομάδα της έχει πλέον τη δυνατότητα να εξελίσσει το μονοθέσιο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δουλεύοντας ταυτόχρονα και στο μονοθέσιο του 2015.

Δεν θα σταματήσουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου, ιδίως αν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Θα φέρνουμε συνεχώς αναβαθμίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τους πόρους για να δουλεύουμε ταυτόχρονα στο μονοθέσιο του 2015. Η σταθερότητα στους κανόνες, οι οποίοι δεν έχουν σημαντικές αλλαγές για το 2015, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Friday 4 April 2014. Felipe Massa, Williams F1 with Rob Smedley, Head of Vehicle Performance, Williams F1 in the garage. Photo: Glenn Dunbar/Williams F1. ref: Digital Image _89P7121

Σύμφωνος με την κόρη του Sir Frank Williams είναι και ο Rob Smedley, ο οποίος θέλει όσο τίποτα, η νέα του ομάδα να περάσει τη Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι θα ήταν απρόσεκτο, εκ μέρους μου, να πω πως έχουμε το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο ή ότι θα παραμείνει έτσι. Είναι τόσο μικρές οι διαφορές στις μεσαίες ομάδες, που μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς από το δεύτερο ταχύτερο, με το πέμπτο ταχύτερο μονοθέσιο. Πρέπει να πιέζεις σε κάθε τομέα, αυτός είναι ο τρόπος για να αποκτήσεις ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίσει αγώνα ή να κερδίζει άνετα αγώνες.

Πρέπει να παραμένεις ταπεινός και να σέβεσαι τους αντιπάλους σου και τις πίστες στις οποίες αγωνίζεσαι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και αυτή είναι η φιλοσοφία του Pat Symonds. Αυτό το μήνυμα περνάμε στην ομάδα.

Η Βρετανική ομάδα είναι 3, μόλις, βαθμούς πίσω από την Scuderia και είναι πίσω μόνο από τη Mercedes, όσον αφορά τις ομάδες με κινητήρα της Γερμανικής εταιρίας. Ο Massa βρίσκεται στην δέκατη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, ενώ ο έτερος οδηγός της ομάδας, Valtteri Bottas, βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μία πάνω από τον πρωταθλητή Sebastian Vettel.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...