Vettel: Η Formula 1 μπορεί να είναι πολύ σκληρή

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Great Britain

Η πολύ δύσκολη φετινή σεζόν συνεχίζεται για τον Sebastian Vettel. Η δυναμική της Red Bull δεν του επιτρέπει να μάχεται για νίκες, όπως στο παρελθόν, οι ατυχίες και οι εγκαταλείψεις δεν δείχνουν να τον αφήνουν, ακόμα και τη δεύτερη μέρα των δοκιμών στο Silverstone αναγκάστηκε να αλλάξει κινητήρα, ενώ και ο Ricciardo τον έχει εκθέσει φέτος αρκετές φορές. Όμως ο, απερχόμενος, πρωταθλητής δεν το βάζει κάτω και θα παλεύει για τον τίτλο, όσο δύσκολο κι αν είναι, μέχρι να εξαντληθούν και μαθηματικά τα περιθώρια.

Αν κοιτάξετε τους βαθμούς, μαθηματικά μπορούμε ακόμα να παλέψουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οπότε θα ήταν ανόητο να πούμε ότι είμαστε εκτός. Όντας όμως ρεαλιστές, η Mercedes είναι σε θέση όπου μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα και να κάνει το ένα-δύο, χωρίς να να ιδρώσει από τον ανταγωνισμό, εκτός κι αν τα πράγματα πάνε στραβά. Στόχος μας είναι να καλύψουμε τη διαφορά και να τους νικήσουμε όσο το δυνατό νωρίτερα, αλλά η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, οπότε είναι δύσκολο να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα, μια δύσκολη σεζόν μέχρι τώρα. Η Formula 1 μπορεί να είναι φανταστική, έχω αυτή την εμπειρία, αλλά μπορεί να είναι και πολύ σκληρή, με τις εγκαταλείψεις από προβλήματα. Εξαρτάσαι από το αυτοκίνητό σου και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού.

Ο Γερμανός δυσκολεύεται να πάρει το “feeling” που θέλει από το μονοθέσιο, δοκιμάζοντας αρκετά διαφορετικά πράγματα κάθε Σαββατοκύριακο. Παρά τις φετινές δυσκολίες, δηλώνει για μια ακόμη φορά πως ο teammate του κάνει καλύτερη δουλειά από εκείνον, ενώ η αγάπη του για το σπορ και η ικανοποίηση που παίρνει όταν οδηγεί, είναι αυτά που του δίνουν δύναμη.

F1 Grand Prix of Great Britain - Practice

Αγωνίζομαι να κατανοήσω το αυτοκίνητο, έτσι δοκιμάζουμε πολλά πράγματα. Κάποια δουλεύουν, άλλα όμως όχι. Μερικοί γύροι ήταν καλοί, σε άλλους γύρους τα έκανα μαντάρα και δεν έχω σταθερότητα, τακτικά όπως στο παρελθόν. (Ο Ricciardo) Κάνει λιγότερα λάθη από ό,τι κάνω και γι ‘αυτό πρέπει να του δώσω τον απαραίτητο σεβασμό.

Πολύ συχνά θυμάμαι κάτι που μου είπε ένας φίλος μου: “Ξέχασε τους ανθρώπους γύρω σου. Θυμήσου το μικρό αγόρι που έτρεχε στα go-karts, αυτά που ονειρεύονταν και τι ήθελε να επιτύχει μια μέρα και ποιος ήταν ο στόχος του. Τρέξε για αυτόν“.

Είμαι ερωτευμένος με το άθλημα και τους αγώνες. Η ικανοποίηση που παίρνω όταν τρέχω με ένα μονοθέσιο της Formula 1, με κάνει να χαμογελάω. Έτσι, αν έχεις μια κακή μέρα, τότε έχεις την τάση να βγεις και να πεις ότι είναι φρικτά και δεν το απολαμβάνεις. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτό και να μην κάνω τίποτα, πάντα θα διάλεγα αυτό.

Ο επόμενος αγώνας είναι ο εντός έδρας του Vettel και οι πιθανότητες για νίκη απέναντι στις Mercedes, είναι πρακτικά ελάχιστες. Ο συμπατριώτης του και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Nico Rosberg, εξέφρασε τη συμπάθειά του, τονίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο για οδηγούς όπως ο Vettel να βρεθούν από ένα μονοθέσιο νικητή, σε ένα πιο αργό. Όμως, ο πρωταθλητής δείχνει έτοιμος να παραμείνει στην ομάδα του και να παλέψει.

Θα προτιμούσα να μείνω στο αυτοκίνητό μου. Το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά είναι σαφές, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι προσωρινό. Η Red Bull είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα, όχι μόνο λόγω των τελευταίων χρόνων στην F1, αλλά και λόγω της στήριξης που έδωσαν στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου.

[Πηγή: GMM, BBC Sport, Autosport | Photo Copyrights: Red Bull/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...