Alonso: Η δεύτερη θέση μοιάζει σα να κερδίσαμε

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2014

Χωρίς αμφιβολία, τουλάχιστο στα δικά μου μάτια, ο άνθρωπος του χθεσινού αγώνα ήταν ο Fernando Alonso. Στον Ισπανό μπορεί κανείς να προσάψει πολλά για τον χαρακτήρα του και τις κατά καιρούς επιλογές του, εξάλλου, στην Ουγγαρία έλαβε χώρα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες κινήσεις του απέναντι στο Hamilton, όμως, από πλευράς οδηγικού ταλέντου βρίσκεται αυτή τη στιγμή λίγο πιο πάνω από τους καλύτερους του σημερινού grid.

Αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν μπήκε ο Alonso στο “γκρουπ των τυχερών” της Ουγγαρίας. Ο λόγος είναι απλός: Επειδή ο Ισπανός δεν ευνοήθηκε από το αυτοκίνητο ασφαλείας και μαζί με τους Rosberg, Bottas, Vettel έχασε χρόνο και θέσεις όταν αυτό βγήκε στην πίστα. Έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο, κάνοντας 31(!) γύρους με τη μαλακή γόμα, παλεύοντας με ταχύτερους συνδυασμούς που είχαν σε καλύτερη κατάσταση τα ελαστικά τους, το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει, είναι να υποκλιθεί στον Ισπανό για τη χθεσινή του εμφάνιση και να κατανοήσει γιατί αυτή η δεύτερη θέση φαντάζει σα νίκη για τον ίδιο και την ομάδα.

Αυτό το βάθρο σημαίνει πολλά, προφανώς. Είχαμε κάποιους δύσκολους αγώνες πρόσφατα και το να δεις μια Ferrari και πάλι στο βάθρο, είναι η καλύτερη είδηση​​. Επιλέξαμε τη σωστή στρατηγική, να μείνουμε έξω και να υπερασπιστούμε τη θέση μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση, που μοιάζει με νίκη για εμάς.

Δυστυχώς, το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας μας έθεσε εκτός θέσης, επειδή βγήκε όταν ήμασταν στις τελευταίες στροφές και έτσι χάσαμε την ευκαιρία για να σταματήσουμε. Σταματήσαμε ένα γύρο αργότερα και χάσαμε μια-δυο θέσεις. Το να κάνεις στο τέλος, 31 γύρους με μεταχειρισμένα μαλακά ελαστικά, ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Σε εκείνο το σημείο, η στρατηγική έλεγε ότι αν κάναμε και τρίτη στάση θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει τέταρτοι, αλλά αποφασίσαμε, αντ’ αυτού, να πάμε μέχρι το τέλος.

Καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, πήραμε τις καλύτερες αποφάσεις, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Σίγουρα, τα χαρακτηριστικά της πίστας, με τις περιορισμένες ευκαιρίες για προσπέραση, μας βοήθησαν και γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο αυτοκίνητο, για να βελτιωθεί αυτό σε όλους τους τομείς.

Από το Ουγγρικό GP βγαίνουν δυο μεγάλα θετικά για τη Ferrari, πέρα από τους βαθμούς που μάζεψε για τη μάχη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Πρώτον, η σωστή στρατηγική που ακολουθήθηκε στον αγώνα και για τους δυο οδηγούς, ιδιαίτερα μετά το εγκεφαλικό που υπέστη η ομάδα στις κατατακτήριες. Και δεύτερον, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Marco Mattiacci που ακολουθούν, η ομάδα δεν τρέφει αυταπάτες από τη χθεσινή εμφάνιση της F14 T.

GP UNGHERIA F1/2014

Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας και ήταν πολύ ευχάριστο να δούμε την ομάδα μας να αντεπιτίθεται μετά από ένα πολύπλοκο Σάββατο. Ο Kimi και ο Fernando απέδειξαν αυτό που είναι σε θέση να κάνουν και όλη η ομάδα στάθηκε στο ύψος της αποστολής. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό είναι μόνο ένα βήμα, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες.

Η δεύτερη θέση του Fernando αποτελεί ενίσχυση εμπιστοσύνης και ένα σημάδι ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο καθένας, για να φέρει τη Ferrari πίσω στην κορυφή, γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με αυτό. Εδώ, ο καιρός και οι συνθήκες στην πίστα ισορρόπησαν τις διαφορές στην απόδοση και γι ‘αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Τώρα, πρέπει απλώς να γυρίσουμε στη βάση μας και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Η Ferrari έχει ένα ολόκληρο μήνα που θα μπορεί να εργαστεί σε ορισμένες ιδέες, αφού τα εργοστάσια των ομάδων θα μείνουν κλειστά για περίπου 2 με 3 βδομάδες. Η όποια βελτίωση δεν αναμένεται να φέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή την F14 T, αλλά να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μονοθέσιο για το 2015.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr