Καθαροί αγώνες, το ζητούμενο για τον Massa

Σχετικά άρθρα

Felipe Massa

Λιγότερο από έναν συνολικά γύρο έκανε ο Felipe Massa σε Βρετανία και Γερμανία, λόγω των ατυχημάτων που είχε στον πρώτο γύρο. Αν υπολογίσουμε και τον αγώνα στην Αυστραλία, ο Βραζιλιάνος έχει τρεις αγώνες στους οποίους εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε το περιστατικό με τον Sergio Perez στον Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός τής Williams θέλει κατ’ αρχάς να ολοκληρώνει αλώβητος τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια να μείνει μακριά από κάποια επαφή, για να τερματίσει τον αγώνα.

Στην Ουγγαρία, όχι απλά έγινε το θέλημά του, αλλά πήρε τους 10 βαθμούς τής 5ης θέσης, σε μία πίστα που δεν ταίριαζε στην FW36. Οι καθαροί αγώνες αποτελούν το πρώτο ζητούμενο για τον 33χρονο, ο οποίος σκοπεύει να κερδίσει βαθμολογικές θέσεις στο δεύτερο μισό.

Αν κοιτάζουμε τι συνέβη στους τελευταίους αγώνες, είναι μια ωραία ανακούφιση να τελειώσεις έναν αγώνα και να παίρνεις κάποιους καλούς βαθμούς. Το σίγουρο είναι ότι έπρεπε να έχουμε αυτόν τον καθαρό αγώνα. Ήταν σημαντικό για ‘μένα. Πρόσεξα πολύ στον πρώτο γύρο και τερμάτισα, έτσι είναι σημαντικό.

Σίγουρα δεν είναι αρκετή η πέμπτη θέση. Δεν είχαμε ένα αυτοκίνητο για να παλέψουμε με τη Red Bull και τη Ferrari, ακόμα κι έτσι τερματίσαμε μπροστά από μία Ferrari. Το μονοθέσιο δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό, ήταν πολύ αργό.

Ο Massa βρίσκεται στην 9η θέση τής βαθμολογίας, με 40 βαθμούς, 55 λιγότερους από τον Valtteri Bottas, ο οποίος έχει πάρει βαθμούς σε όλους τους φετινούς αγώνες, με εξαίρεση το Grand Prix τού Μονακό, όπου εγκατέλειψε με πρόβλημα στο power unit.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...