227002

Ίσως το ομορφότερο μοντέλο αυτή τη στιγμή στη γκάμα της BMW να είναι η 6-Series Gran Coupe.

Τα μέλη του BMWBlog σε συνεργασία με τους QuadcoptersRO πήγαν σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους του κόσμου, που βρίσκεται στη Ρουμανία και γύρισαν ένα video παρουσίασης. Ο συγκεκριμένος δρόμος, που αρχικά χρησιμοποιούταν από το στρατό του Nicolae Ceausescu, όταν επικρατούσε κομουνιστικό καθεστώς, έχει μήκος 90 χλμ. και αποτελεί τον δρόμο με το δεύτερο ψηλότερο υψόμετρο της Ρουμανίας.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια 640d, η οποία μηχανικά φορά τον 3.0-λιτρο εξαξύλινδρο TwinPower Turbo απόδοσης 313 ίππων με 630 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.2 δευτερόλεπτα, ενώ έχει μέση κατανάλωση 5.7 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 151 γρ/χλμ. Το κιβώτιο διαθέτει πρόγραμμα ECO PRO ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και σύστημα Start/Stop.

Το αυτοκίνητο έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Mercedes CLS αλλά και το Audi A7 και είναι μεγαλύτερη κατά 111 mm σε σχέση με την coupe 6-άρα. Για να βελτιωθεί η οδηγική της συμπεριφορά, οι άνθρωποι της BMW εφοδίασαν την νέα coupe Σειρά 6 με μία προηγμένη αλουμινένια ανάρτηση αποτελούμενη από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Φυσικά από τεχνολογικής πλευράς, το σύστημα Dynamic Damper Control βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ το Active Roll Stabilization, το οποίο βελτιώνει το κράτημα στις στροφές, στον επιπλέον.