Καμία αντίρρηση από την Pirelli για πάνω από 20 αγώνες σε μία σεζόν

Σχετικά άρθρα

Pirelli

Εδώ και μερικά χρόνια, το όριο για τον αριθμό των αγώνων Formula 1 μέσα σε μία χρονιά έχει οριστεί στους 20. Οι ομάδες συχνά έχουν επισημάνει ότι δε θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το όριο, καθώς αυξάνεται ο προϋπολογισμός, ο φόρτος εργασίας, ενώ οι μηχανικοί θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το 2012, η Formula 1 “άγγιξε” αυτό το όριο, μιας και είχαμε 20 αγώνες, κάτι που δεν συνέβη ποτέ ξανά.

Κάποιος που δε θα είχε πρόβλημα να αυξηθεί το νούμερο αυτό είναι η Pirelli, σύμφωνα με τον Αγωνιστικό της Διευθυντή, Paul Hembery, καθώς η ιταλική εταιρεία βλέπει διαφορετικά το όλο ζήτημα.

Όταν πηγαίνεις σε νέα μέρη και επενδύεις σε κάτι προσωρινό, τότε υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις για κάτι σαν τη Formula 1, επειδή δεν το κάνουν πολλοί αυτό. Οι άνθρωποι δεν έχουν την τάση να αναιρούν αυτά που κάνουν μέσα σε λίγες ημέρες για να κάνουν κάτι άλλο. Έτσι, αυτά είναι δύσκολα και έχουν αντίκτυπο στην τεχνική δομή, επειδή, αν δεν υπάρχει εγγύηση ότι μπορείς να έχεις τον εξοπλισμό, τότε θα πρέπει ν’ αγοράσεις ακόμα περισσότερο εξοπλισμό.

Έτσι, τελικά, όσο περισσότερους αγώνες έχεις, τόσο μεγαλύτερη αξία έχει, επειδή γίνεσαι πιο ορατός. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να έχουμε περισσότερους αγώνες, απλώς αυτό δημιουργεί ένα πρακτικό πρόβλημα στον άνθρωπο, επειδή δυσκολεύονται με τις κανονικές τους ζωές και ίσως πρέπει να διπλασιάσουν ορισμένους τομείς και να καλύψεις ρόλους, αλλά ζεις με αυτό. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να κάνουμε περισσότερους αγώνες, αυτό είναι σίγουρο.

Paul Hembery

Η Κορέα και η Ινδία απουσιάζουν από το φετινό πρόγραμμα, δίνοντας ουσιαστικά τη θέση τους στην Αυστρία και τη Ρωσία. Η Ρωσία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα Formula 1 και θα πρέπει να περιμένουμε την “αντίδραση” του κόσμου, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ο Hembery πιστεύει ότι, σε περιοχές όπου ο κόσμος δεν είναι τόσο “ζεστός” για το άθλημα, η λύση είναι να γίνονται αγώνες στις πόλεις.

Προσωπικά, πιστεύω ότι αν έχεις αμφιβολίες για τους οπαδούς, τότε θα πρέπει να πας πολύ κοντά στις πόλεις ή να χρησιμοποιήσεις διαδρομή μέσα στην πόλη. Έτσι, δεν μπορούν να το αποφύγουν: θα πρέπει να το παρακολουθήσεις, γιατί θα καταστρέψει τον δρόμο σου για τη δουλειά.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη Ρωσία με το Sochi. Νομίζω ότι, αν ρωτούσατε κάποιον πιο πριν, θα σας έλεγε ότι ήθελε αγώνα στην Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο και γύρω από εκεί. Αυτό θα είχε σημαντική επιρροή. Το Sochi έχει όνομα λόγω των Ολυμπιακών φυσικά και θα είναι είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το Austin απέδειξε ότι μπορείς να πας μια ολόκληρη πόλη πίσω από ένα γεγονός χωρίς βασικά να κάνεις αγώνα στο κέντρο της πόλης, αλλά επένδυσαν πολλά γι’ αυτό. Η Αυστρία επέστρεψε και ήταν γεμάτη από κόσμο, και ήταν μέσα στα βουνά, γιατί τα κατάφεραν.

Οπότε, υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά πού θα γίνονται αυτά τα events, επειδή τα οφέλη έρχονται και, μετά από μερικά χρόνια, εξαφανίζονται. Θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια δυναμική και καταλαβαίνω ότι, αν το κοινό δεν ενδιαφέρεται, πρέπει ν’ αλλάξεις κάτι για να το ενδιαφέρει.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα