Marussia: Φέτος είμαστε οκ με τα οικονομικά. Για του χρόνου βλέπουμε

Σχετικά άρθρα

Graeme Lowdon1

Μια από τις πολλές φήμες που κυκλοφόρησαν στα πλαίσια του Grand Prix στη Σιγκαπούρη, ήταν κι αυτή που ήθελε τη Marussia να φτάνει ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το σπορ στην Ιταλία. Τα οικονομικά της Ρωσικής ομάδας, καθώς και αυτά των Caterham και Sauber, απασχολούν ιδιαίτερα τον Ecclestone και τη Ferrari, που είναι οι μόνοι που εμφανίζονται θετικοί για τρίτα μονοθέσια από όλες ή και κάποιες ομάδες. Πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της Marussia, Graeme Lowdon, τις απέρριψε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα για να βγει η χρονιά.

Έχουμε την υποχρέωση να διαπραγματευόμαστε σωστά και αν δεν πιστεύεις πως μπορείς να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να σταματήσεις.

Είναι απλό να καθοδηγείς μια εταιρεία με μια βιομηχανία που έχει τη δομή του κόστους της Formula 1; Όχι. Όμως, αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ, τότε δεν θα ήμασταν εδώ.

Δεν θέλω να δώσω λάθος εντύπωση λέγοντας απερίσκεπτα Ναι, είμαστε μια χαρά, γιατί πάντα αποτελεί πρόκληση να λειτουργείς μια επιχείρηση σε αυτό το περιβάλλον. Μπορώ να σας πω πως, ναι, έχουμε τους πόρους για αυτή τη σεζόν. Αν δεν τους είχαμε, δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ.

2014 Italy F1 wallpaper picture 75

Έχει κάνει η Marussia καλύτερο προγραμματισμό από τον Tony Fernandes, μήπως τη σώζουν για την ώρα τα χρήματα της περσινής δέκατης θέσης, μήπως ο Lowdon δεν μας λέει όλη την αλήθεια; Ερωτήματα που εμείς μπορούμε να απαντήσουμε μόνο εκ του αποτελέσματος. Όμως, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (αγωνιστικά και παρασκηνιακά) είναι το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να βρεθεί και του χρόνου στα grid. Εκεί, ο Βρετανός δίνει μια διπλωματική απάντηση, αφού το μέλλον της Marussia εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση που θα καταλάβει στο φετινό πρωτάθλημα.

Κανείς δεν μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν. Ούτε ένα άτομο σε αυτό το pit lane δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Κοιτάξτε τη Honda, την Toyota και τη BMW που αποσύρθηκαν εν μια νυκτί. Αυτές ήταν εταιρείες που είχαν τα οικονομικά να βρίσκονται σε αυτό το άθλημα, αλλά επέλεξαν να μην το κάνουν. Αν έχει νόημα, τότε οι άνθρωποι θα βρίσκονται εκεί. Τόσο απλό.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη Formula One δεν είναι τρελοί. Βλέπουμε μια μακροπρόθεσμη αξία σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, αυτό που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε. Προφανώς υπάρχουν πολλά πιο εύκολα πράγματα για να κάνεις στον κόσμο και υπάρχουν σίγουρα πιο εύκολοι τρόποι για να βγάλεις χρήματα, αυτό είναι απόλυτα σίγουρο.

Αλλά πιστεύουμε στην μακροπρόθεσμη αξία της F1. Σας έχω πει πολλές φορές, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο πρέπει να είναι η fanbase της. Είναι τεράστια, μοναδική, και είναι εξαιρετικά πολύτιμη, έτσι ώστε να είναι επαρκής για μια ομάδα σαν κι εμάς να χτίσουμε κοιτώντας μακροπρόθεσμα. Αλλά αυτό σημαίνει, επίσης, ότι μπορεί να υπάρξουν και δύσκολες στιγμές στο δρόμο μας.

[Photo Copyrights: Andrew Hone/Marussia F1 Team]

ΠηγήPA Sport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα