Η Ferrari θέλει 3 μονοθέσια για να βελτιωθεί το θέαμα. Η Mercedes είναι αντίθετη

Σχετικά άρθρα

GP SINGAPORE F1/2014

Τα όσα δήλωσε ο Bernie Ecclestone για ομάδες που δεν θα βρίσκονται του χρόνου στο grid και άλλες με 3 μονοθέσια, άναψαν φωτιές στους κύκλους της Formula 1. Caterham, Marussia και Sauber έσπευσαν να “καθησυχάσουν” το Bernie πως θα βρίσκονται και του χρόνου στο πρωτάθλημα. Κι αν για την πρώτη τα πράγματα θα είναι οριακά, οι άλλες δυο δείχνουν αρκετά σίγουρες για κάτι τέτοιο, με τη Monisha Kaltenborn να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Μας κάνουν αυτή την ερώτηση συνεχώς (σ.σ. αν θα βρίσκονται του χρόνου στη F1) και κάθε φορά λέμε πως “θα είμαστε εδώ γύρω”. Επομένως θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο: Θα είμαστε εδώ και το επόμενο έτος.

Η θέση της Williams είναι γνωστή εδώ και καιρό. Η ομάδα του Grove δεν θέλει να κατεβάσει κι άλλο μονοθέσιο, όπως άλλωστε και η Force India. Η ομάδα του Vijay Mallya διανύει την καλύτερή της σεζόν και δεν θα ήθελε να αλλάξει η κατάσταση.

Ελπίζω πως δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο (των 3ων μονοθεσίων ανά ομάδα). Ρώτησα το βασικό μας χορηγό (Sahara) αν θα ήθελαν να αλλάξει η κατάσταση και είπαν όχι, θέλουν να μείνει όπως είναι.

Πάντοτε έτρεχα και διαχειριζόμουν την ομάδα, η οποία τα πηγαίνει φέτος καλύτερα από στην ιστορία της, και θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός από εδώ που βρισκόμαστε.

Η ιστορία με τα οικονομικά προβλήματα της Lotus είναι γνωστή, ενώ απίθανο είναι και το σενάριο να παραμείνει με τρία μονοθέσια η Toro Rosso. Εξάλλου, αυτό θα σήμαινε πως η Red Bull θα έπρεπε να πληρώνει για έξι συνολικά αυτοκίνητα. Όμως, δεν είναι μόνο οι μικρομεσαίες ομάδες που αντιδρούν. Αρνητική ήταν και η Mercedes, που σαρώνει το πρωτάθλημα φέτος, με τον Toto Wolff να τονίζει πως το κόστος θα εκτοξευθεί.

Toto Wolff

Δεν πιστεύω πως αυτό θα είναι κάτι καλό για το σπορ. Για εμάς, το κόστος θα ανέβει κατά περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ, για να έχουμε και ένα τρίτο αυτοκίνητο στο grid… Ακόμη και με πολύ πλούσιους pay-drivers (το νούμερο) δεν θα άλλαζε ιδιαίτερα.

Από την άλλη πλευρά, η McLaren και ο Eric Boullier δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση, λέγοντας πως ίσως να κατέβαζαν τρίτο μονοθέσιο, εάν το grid είχε συρρικνωθεί κατά πολύ. Μοναδική ομάδα που τάχθηκε υπέρ αυτής της αλλαγής, ήταν η Ferrari. Εκπρόσωπος της Ιταλικής φίρμας τόνισε πως οι κόκκινοι θα ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο, όχι όμως για να μεγαλώσει το grid, αλλά για να βελτιωθεί το θέαμα.

Δεν το λέμε για την επιβίωση της F1, αλλά για το θέαμα. Με όλο το σεβασμό, οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να δουν τρεις Red Bulls, Ferrari και Mercedes, από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari/Mercedes AMG F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...