Coulthard: Για να γίνουν πιο δύσκολα στην οδήγηση τα μονοθέσια, αρκεί να γίνουν πιο γρήγορα

Σχετικά άρθρα

Former Formula 1 race car driver David Coulthard looks at the engine of a classic car in old Havana, Cuba on August 16, 2013.

Με τη FIA να προσπαθεί να επαναφέρει τα δυσκολοδήγητα μονοθέσια στη Formula 1 με έμμεσους τρόπους, όπως η απαγόρευση των επικοινωνιών –ανάμεσα σε πιλότους και μηχανικούς- και η μείωση της κάθετης δύναμης, επιτέλους κάποιος λέει το προφανές. Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα για να είναι και δυσκολότερα στην οδήγηση.

Ο περιορισμός στις ενδοεπικοινωνίες φαίνεται να είναι η απάντηση σε μια ερώτηση που δεν έκανε κανείς. Κατά την άποψή μου, αν θέλεις να κάνεις πιο δυσκολοδήγητο ένα μονοθέσιο, κάντο πιο γρήγορο. Είναι ειρωνικό το ότι προσπαθούν να βρούνε τρόπους για να κάνουν τη ζωή του οδηγού δυσκολότερη, όταν τα αυτοκίνητα είναι πιο αργά από αυτά που είχαμε το 2004.

Ο David Coulthard χαρακτήρισε τον περιορισμό ως “οπισθοδρομικό για το άθλημα” και έδωσε το παρακάτω παράδειγμα:

Αν κάποιος σου έλεγε να παρατήσεις τις συναλλαγές τραπέζης μέσω internet και να κάνεις όλες τις συναλλαγές σου μέσω ταμείου, θα το δεχόσουν; Φυσικά και όχι. Θα ήταν ένα βήμα πίσω, να αδιαφορείς οικειοθελώς για μια τεχνολογία που ήδη υπάρχει και που όλοι είναι χαρούμενοι με την ύπαρξή της.

Όσο για τους οδηγούς, μίλησα μαζί τους στη Σιγκαπούρη. Κάποιοι συμφωνούσαν, κάποιοι διαφωνούσαν και κάποιοι δεν νοιαζόντουσαν καν (για την μείωση των ενδοεπικοινωνιών). Νομίζω πως αυτό συνοψίζει το ζήτημα. Γίνονται όλα για το τίποτα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...