Ο Coulthard απέρριψε πρόταση της Ferrari εξαιτίας της ρήτρας συμβολαίου του Michael Schumacher

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην πιλότος της F1, David Coulthard αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση της Ferrari μιας και αυτή ήταν για να γίνει o “νούμερο δύο” πιλότος της.

Ο Coulthard απόλαυσε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του στη F1 με τη McLaren, οδηγώντας για τη βρετανική ομάδα από το 1996 έως και το 2004, κερδίζοντας 13 αγώνες.

Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε μια συνάντηση με τον Jean Todt, που ήταν το αφεντικό της Ferrari εκείνη την εποχή, όπου του πρότεινε μια θέση στη Scuderia, αλλά Coulthard την απέρριψε αφού δεν ήθελε να είναι “ο νούμερο δύο πιλότος”, μιας και υπήρχε σχετική ρήτρα στο συμβόλαιο του Michael Schumacher, που ξεκαθάριζε πως αυτός θα είναι ο #1 πιλότος της Ferrari.

Το έκανα. Συναντήθηκα με τον Jean Todt στο Παρίσι στο διαμέρισμά του, για να μιλήσω για τις δυνατότητες να οδηγήσω για τη Ferrari. Και η ανάμνηση μου για το συμβόλαιο που moy προσφέρθηκε, ήταν βασικά ένα νούμερο δύο συμβόλαιο, και παρά τη γνώμη που μπορεί να σχηματίσει οποιοσδήποτε τώρα για την καριέρα μου, τότε ακόμα αισθανόμουν ότι δεν θα υπέγραφα τίποτα άλλο εκτός από ίσες ευκαιρίες.

Και ουσιαστικά, αν ήμουν τέταρτος σε έναν αγώνα και ο Michael ήταν πέμπτος, έπρεπε να του παραχωρήσω τη θέση μου. Και απλά δεν μπορούσα να συμφωνήσω να υπογράψω σε αυτό.

Αυτή ήταν λοιπόν η μόνη ομάδα με την οποία μίλησα πραγματικά τα εννέα χρόνια μου στη McLaren.

Ο Coulthard μίλησε και για τον Ron Dennis λέγοντας πως του έδωσε “ίσες ευκαιρίες” στη McLaren μαζί με τον Mika Hakkinen.

Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Ron [Dennis] και τη McLaren. Το συμβόλαιο που μου πρόσφεραν ήταν πάντα με ίσες ευκαιρίες. Και παρόλο που υπήρχε μια ρήτρα που έλεγε πως έπρεπε να δεχτείς τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν ήταν, γενικά μιλώντας, μου δόθηκε μια δίκαιη και ισότιμη ευκαιρία να συνεχίσω να προσπαθώ για να δω πόσο καλά μπορούσα να αναπτύξω τις δεξιότητές μου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...