Παρίσι 2014: Jeep Wrangler Stealth concept

Σχετικά άρθρα

Jeep Wrangler Unlimited Rubicon Stealth concept 2

Τι γίνεται όταν συνεργάζονται η Jeep, η Mopar και το Centro Stile; Το Wrangler Unlimited Rubicon Stealth concept (όπως είναι ο πλήρης τίτλος του) που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού.

Το one-off αυτό Wrangler, διαθέτει εκτός δρόμου προφυλακτήρες, καπό με αεραγωγό, φαρδιά φτερά, μαύρη γρίλια, LED μπάρα φώτων, υπερυψωμένη ανάρτηση και ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών με ελαστικά 37 ιντσών! Δυστυχώς, η Jeep δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού αλλά στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι το μοντέλο έχει “vintage δερμάτινα καθίσματα και ταπετσαρίες”.

Jeep Wrangler Unlimited Rubicon Stealth concept 3

Όσον αφορά στην ισχύ που θα χρειαστεί κάποιος για να αξιοποιήσει πλήρως την ακραία αυτή ειδική έκδοση, παρέχεται από έναν turbodiesel κινητήρα 2.8 λίτρων που παράγει 200 ίππους και 460 Nm ροπής.

Στο περίπτερο της Jeep βρίσκονται επίσης το Renegade και το νέο Cherokee.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

H Jeep στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2014

  • Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για το Grand Cherokee SRT Red Vapor. Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής ξεχωρίζει από την δυναμική σχεδίαση και το πρωτότυπο ενεργό σύστημα ηχοακύρωσης ANC (Active Noise Cancellation) που καταστέλλει τους εξωτερικούς ήχους, αφήνοντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο τον ήχο του πανίσχυρου V8 6.4 της σειράς HEMI® με τους 468 hp να περνά στην καμπίνα.
  • Παγκόσμιο ντεμπούτο για το περιορισμένης παραγωγής Jeep WranglerX” με σήμα κατατεθέν την σκουρόχρωμη γρίλια, το υπερυψωμένο χαρακτηριστικό καπό, τις Gloss Black ζάντες αλουμινίου 18’’ και την σκληρή οροφή στο χρώμα του αμαξώματος.
  • Τρείς εκδόσεις από το νέο Jeep Renegade, το πρώτο κόμπακτ SUV της Jeep που πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο: η έκδοση “Opening Edition“, η ασυναγώνιστη Trailhawk και η κομψή Limited με στοιχεία εξοπλισμού Mopar.
  • Ανάλογα με την αγορά πώλησης, το Jeep Renegade διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited και Trailhawk), με την βασική έκδοση Sport6 ETorq 110 HP να είναι κάτω από τα 20.000 ευρώ.
  • Δυναμική θα είναι και η παρουσία της νέας γενιάς Jeep Cherokee με τις τρεις εκδόσεις Longitude, Limited και Trailhawk και την πρόσφατη σπορ “Map Hood Decal” από την Mopar.

Τέλη Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τα νέα Jeep Renegade και Cherokee με τις βασικές εκδόσεις να τοποθετούνται κάτω από τις 20.000 και 40.000 ευρώ, αντίστοιχα. Έως τότε, η Jeep θα έχει δυναμική παρουσία στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου για το κοινό) όπου θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές πρεμιέρες: αυτή της, περιορισμένης σε παραγωγή, έκδοση Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor, καθώς και της ειδικής έκδοσης Jeep Wrangler Unlimited “X Package”.

H ελευθερία, το πάθος και η επιθυμία για περιπέτεια σε νέους ορίζοντες διαφαίνεται σε κάθε μοντέλο της Jeep, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη επιστροφή της μάρκας στην αναζωογονημένη αγορά της Ευρώπης. Ενδεικτικός, της ανοδικής πορείας των ευρωπαϊκών πωλήσεων Jeep, ήταν ο Ιούλιος (+48,1%) και ο Αύγουστος (+45,2). Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μόνο το πρώτο 8-μηνο του 2014, έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 21.700 νέα αυτοκίνητα Jeep παρουσιάζοντας αύξηση +44,7% (σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013).

Η νέα ειδική έκδοση Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor

Τα φώτα της δημοσιότητας θα προσελκύσει το πρώτο Jeep που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι: η ειδική έκδοση Red Vapor η οποία βασίζεται στο υψηλών επιδόσεων Jeep Grand Cherokee SRT, το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Jeep! Εξωτερικά, ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις πεντάκτινες ζάντες “Goliath” διάστασης 20’’ σε απόχρωση του μαύρου και του χρωμίου, καθώς και από τα εμφατικά διακριτικά “SRT, “Jeep” και “Grand Cherokee” που σηματοδοτούν τη νέα ειδική έκδοση.

Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο που υπάρχει στο Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor είναι η εφαρμογή του συστήματος ενεργής ηχοακύρωσης (Active Noise Cancellation ή ANC), το οποίο μέσω των ηχείων του ηχοσυστήματος αναπαράγει συχνότητες που καταστέλλουν τους εξωγενείς ήχους για ένα ήσυχο περιβάλλον, αφήνοντας παράλληλα ανεπηρέαστο τον κλασικό γνήσιο ήχο του πανίσχυρου 8-κύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 6,4 lt (της γνωστής σειράς ΗΕΜΙ με ισχύ 468 HP και 624 Nm ροπής) να περνά στο εσωτερικό. Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου και μείωσης της εκπομπής ρύπων, ο προηγμένος κινητήρας εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση για εξίσου αξεπέραστες επιδόσεις: 0-100 km/h σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 257 km/h, απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 km/h σε μόλις 35 μέτρα!

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά ακόμη μία εντυπωσιακή έκδοση: την υπερπολυτελή Summit στην χαρακτηριστική απόχρωση Granite Crystal, με το εσωτερικό επενδυμένο με τη νέα δερμάτινη επένδυση «Dark Sienna», με 3-λιτρο turbo diesel 250 HP κάτω από το καπό και αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις για απίστευτα γρήγορες και ομαλές αλλαγές.

 Νέα ειδική έκδοση Wrangler UnlimitedX

Το ενδιαφέρον θα προσελκύσει η νέα ειδική έκδοση Wrangler Unlimited “X” η οποία εξοπλίζεται με τον βενζινοκινητήρα 3.6 που αποδίδει 284hp ή τον turbo diesel 2.8 με ισχύ 200hp, με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων και στάνταρ προηγμένη τετρακίνηση 4WD. Με τη νέα απόχρωση Firecracker Red, η νέα icon έκδοση του σκληροτράχηλου Jeep επιβεβαιώνει πως η επιθυμία για περιπέτεια είναι δυνατό μεταφερθεί σε ένα αστικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια, οι κορυφαίες off-road δυνατότητες ενός Wrangler εσωκλείονται μέσα σε ένα ελκυστικό εμφανισιακά αμάξωμα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος σκληρή οροφή και εξίσου στιλιστικές λεπτομέρειες όπως η σκουρόχρωμη γρίλια, το τονισμένο καπό με τις αρθρώσεις και οι Gloss Black ζάντες ελαφρού κράματος 18″.

Νέο Jeep Renegade

Δίπλα στις δύο παριζιάνικες πρεμιέρες θα στέκονται τρεις εκδόσεις της οικογένειας του νέου Jeep Renegade, το πρώτο προϊόν συμπαραγωγής της Fiat Chrysler Automobiles που έρχεται για να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV. Οι πρώτοι πελάτες που θα παραγγείλουν το νέο Renegade θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν την αποκλειστική έκδοση “Opening Edition” σε προνομιακή τιμή πώλησης. Η χαρακτηριστική βαφή Alpine White συνδυάζεται άψογα με την μαύρη δερμάτινη επένδυση του εσωτερικού, και το μοντέλο που θα εκτεθεί στο Παρίσι διαθέτει πετρελαιοκινητήρα 1.6 Multijet II ισχύος 120hp. Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης Uconnect™ με οθόνη 6,5” και 3D χάρτες, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύστημα εισόδου Keyless-Go, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, cruise control και νέας σχεδίασης τροχούς 18″.

Το Jeep Renegade Trailhawk θα βρίσκεται σε επίσης περίοπτη θέση στο Παρίσι. Το κορυφαίο κόμπακτ SUV διαθέτει το ασυναγώνιστο σύστημα Jeep Active Drive Low μόνιμης τετρακίνησης, με την βαφή Detonator Yellow να δημιουργεί μία δυναμική αντίθεση με το μαύρο δερμάτινο σαλόνι και τον αποδοτικό turbo diesel των 2,0 lt να αποδίδει 170 hp και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Το ενδιαφέρον τραβά και η έκδοση 2.0 Multijet II Limited με 140 hp, με στοιχεία από τη νέα γκάμα της Mopar, όπως το αστέρι “US Army” στο καπό και στις πόρτες, τις τονισμένες λεπτομέρειες στην γρίλια και στους καθρέπτες, στις ράγες της οροφής, στην μπάρα “Renegade Style” και στην επιμηκυμένη οροφή. Την ελκυστική εικόνα ολοκληρώνουν μαύρα πατάκια, ποδιές με λογότυπα Jeep και τα πλαϊνά σκαλοπάτια.

To Wrangler Unlimited Rubicon “Stealth”

Το Jeep Wrangler Unlimited Rubicon “Stealth” είναι μια ακόμη συναρπαστική ειδική εκδοχή που έχει δεχθεί την επιμέλεια της Mopar με αυθεντικά αξεσουάρ αναβάθμισης, στην έκδοση με τον turbo diesel κινητήρα 2.8 ισχύος 200 hp. Αποτελεί πρότυπο μιας ουσιαστικής τεχνικής αναβάθμισης για ιδιαίτερα απαιτητικές off road συνθήκες και ξεχωρίζει από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια: από το καπό τύπου Performance με τις εισαγωγές αέρα στην μαύρη γρίλια, έως τη νέα μπάρα με LED.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέοι off-road προφυλακτήρες σχεδίασης Rubicon X που αντικαθιστούν τους κανονικούς, σε συνδυασμό με επίπεδα φτερά, κιτ αυξημένης απόστασης από το έδαφος και ελαστικά 37’’, ώστε το Rubicon Stealth να μεταμορφωθεί σε ένα αξεπέραστο 4×4. Τα καλύμματα στους καθρέπτες και αυτό της βενζίνης φέρουν το λογότυπο Jeep, οι πόρτες και οι τροχοί 17’’ αποτελούν μέρος της εξατομίκευσης του αυτοκινήτου που θα ενθουσιάσει τους φίλους της τετρακίνησης. Διάφορες στιλιστικές λεπτομέρειες έχουν εμπνευστεί μέσα από την συνεργασία της Jeep, Mopar και του σχεδιαστικού κέντρου Fiat Chrysler Automobiles δημιουργώντας ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα.

Το νέο Jeep Cherokee

Δύο νέες εκδόσεις του Jeep Cherokee θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού στο σαλόνι του Παρισιού. Η νέα γενιά Cherokee με την ρηξικέλευθη σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τις απαράμιλλες εκτός δρόμου δυνατότητες, τα κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά στην κλάση του, την αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό, τον προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, τα υπεραποδοτικά μηχανικά σύνολα και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό ψυχαγωγίας και ασφάλειας που ανακηρύσσουν το νέο Jeep Cherokee ως το “ασφαλέστερο SUV” σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Το κοινό της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την έκδοση Trailhawk με τον ισχυρό βενζινοκινητήρα V6 3.2 των 272 hp της σειράς Pentastar που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων. Με βαφή Mango Tango και μαύρο εσωτερικό, η εν λόγω έκδοση εξοπλίζεται με αυθεντικά αξεσουάρ Mopar και το βλέμμα να εστιάζει στο καπό και στο “Map Hood Decal”, ένα τεράστιο αυτοκόλλητο που απεικονίζει τον χάρη όποιας πόλης ο πελάτης επιθυμεί.

Το δεύτερο Jeep Cherokee είναι μία έκδοση Limited με τον turbo diesel κινητήρα 2.0 Multijet II που αποδίδει 170 hp και συνεργάζεται επίσης με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων καθώς και με σύστημα τετρακίνησης. Το Jeep Cherokee διαθέτει τρία διαφορετικά συστήματα μετάδοσης -τα Jeep® Active Drive I, Jeep® Active Drive II και Jeep® Active Drive Lock- τα οποία εγγυώνται ασυναγώνιστες off-road δυνατότητες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επίσης, το Jeep Cherokee είναι το πρώτο όχημα με απεμπλοκή της μετάδοσης του πίσω άξονα όποτε δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία 4×4, που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απώλειας ενέργειας για βέλτιστη απόδοση και κατανάλωση.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...