Παρίσι 2014: Opel Adam S

Σχετικά άρθρα

2015 Opel Adam S live in Paris 1

Μετά την παρουσίαση του Adam S concept στην φετινή έκθεση της Γενεύης και την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής στα μέσα του Σεπτεμβρίου, το γρήγορο Adam έκανε επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα χάρη στο νέο bodykit, την sport ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος, τις ζάντες ελαφρού κράματος 17 (ή 18 προαιρετικά) ιντσών και τα μεγαλύτερα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες. Η καμπίνα είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια με τις υπόλοιπες εκδόσεις αλλά υπάρχει ο υποψήφιος αγοραστής, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 καθίσματα μεταξύ των οποίων και τα Recaro Performance με Morrocana ή δέρμα nappa. Το Adam S, διαθέτει επίσης ειδικά πατάκια και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Opel, IntelliLink, με οθόνη 7 ιντσών, Bluetooth και συμβατότητα με το Siri Eyes Free.

2015 Opel Adam S live in Paris 3

Κάτω από το καπό, κρύβεται ο 1400άρης turbo κινητήρας, απόδοσης 150 ίππων και 220 Nm ροπής που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η ισχύς μεταδίδεται φυσικά στους εμπρός τροχούς και τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 8.5 δευτερόλεπτα με την τελική να είναι μεγαλύτερη των 200 km/h.

Οι παραγγελίες του 2015 Opel Adam S ξεκινούν τον ερχόμενο Νοέμβριο με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2015.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Ντεμπούτο στο Παρίσι για τη Νέα Σπορ Έκδοση Opel ADAM S

  • Ο σπορ εκπρόσωπος της οικογένειας ADAM στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
  • Ισχυρός 1.4 -turbo με 110 kW/150 hp και πλαίσιο υψηλών επιδόσεων
  • Εξαιρετικό κράτημα και εντυπωσιακό σύστημα πέδησης OPC
  • Μοντέρνα αισθητική ‘Red ’n‘ Roll’ και πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης ADAM
  • Διαθέσιμο για παραγγελίες από το Νοέμβριο, στην αγορά το 2015

Η νέα σπορ έκδοση της οικογένειας ADAM ονομάζεται ADAM S και σηματοδοτεί την κορυφή της συναρπαστικής γκάμας ADAM. Το νέο μοντέλο παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά του στο „Mondial de l’Automobile 2014“ στο Παρίσι. Μία σχεδιαστική μελέτη ADAM S άνοιξε το δρόμο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την περασμένη άνοιξη και τώρα αποφασίστηκε να προχωρήσει η παραγωγή του σπορ ADAM. Το ADAM S θα διατίθεται για παραγγελίες από το Νοέμβριο ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2015. Μοντέρνα σχεδίαση, ζωηρός κινητήρας και πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης χαρακτηρίζουν τη νέα έκδοση ADAM. Για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης προτείνεται ο 1.4 Turbo ECOTEC 110 kW/150 hp. Επιπλέον, ένα ειδικά ρυθμισμένο πλαίσιο και το σύστημα πέδησης OPC διασφαλίζουν ότι αυτός ο πύραυλος τσέπης παραμένει ‘κολλημένος’ στο δρόμο ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Η σπορ καταγωγή του ADAM S είναι διάχυτη παντού – οι σχεδιαστές διαμόρφωσαν ένα μοντέρνο στυλ εσωτερικά και εξωτερικά. Το ‘τολμηρό’ μικρό ολοκληρώνει τη γκάμα μοντέλων ADAM έχοντας ήδη προηγηθεί το λανσάρισμα του crossover ADAM ROCKS. Με το ADAM S, η Opel αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την ευελιξία που χαρακτηρίζει οικογένεια ADAM ενσαρκώνοντας τη φιλοσοφία του ‘εξατομικευμένου, συναρπαστικού και ισχυρού’. Με τις επιδόσεις του ADAM S, το καλύτερα συνδεδεμένο ‘μικρό’ και πρωταθλητής εξατομίκευσης αποκτά μία άλλη διάσταση.

Υπερτροφοδοτούμενος πύραυλος τσέπης

Με ισχύ 110 kW/150 hp και άμεσα διαθέσιμη ροπή 220 Nm, η ειδική νέα έκδοση του 1.4 Turbo ECOTEC του ADAM S αποδίδει ειδική ισχύ πάνω από 100 hp/liter. Προσφέρει 50% περισσότερη ιπποδύναμη και 70% περισσότερη ροπή από την αντίστοιχη ατμοσφαιρική μονάδα των 1.400 κυβ. εκ. Σε συνδυασμό με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εντυπωσιάσει με την εξαιρετική απόκριση και μία καμπύλη ροπής που ταιριάζει στο σπορ οδηγικό στυλ, κάνοντας πανεύκολη την οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Το ADAM S επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,5 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα με αυτό τον κινητήρα μπορεί να ξεπεράσει τα 200 km/h.

Ο 1.4 Turbo του ADAM S εφοδιάζεται με τεχνολογία Start/Stop και ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Ο διπλός μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων για συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων συνεργάζεται με έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής για μικρότερο βάρος και συμπαγείς διαστάσεις. Ανάμεσα στα πολυάριθμα μέτρα εξοικονόμησης βάρους είναι ένα μπλοκ από χυτοσίδηρο με κοίλη δομή πλαισίου, κοίλοι χυτοί εκκεντροφόροι και πλαστική πολλαπλή εισαγωγής. Με αυτή τη διάταξη, ο σπορ εκπρόσωπος της οικογένειας ADAM καταναλώνει μόνο 6,4 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ.

Τα σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά αναδεικνύονται από ένα ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο υψηλών επιδόσεων που εξελίχθηκε ειδικά για το ADAM S, αλλά και το υψηλής ακρίβειας, άμεσης απόκρισης σύστημα διεύθυνσης. Όμως αυτός ο πύραυλος τσέπης τα καταφέρνει άριστα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης: Τα μεγάλα φρένα OPC S, προσαρμοσμένα στις διαστάσεις των τροχών, διασφαλίζουν άριστα χαρακτηριστικά πέδησης. Οι 18άρες ζάντες με σχέδιο προπέλας εφοδιάζονται με ελαστικά 225/35 R 18 και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων είναι ορατές. Εναλλακτικά, διατίθενται 17άρες ζάντες.

Ακατανίκητη σπορ γοητεία ‚Red nRoll

Η τολμηρή σχεδίαση του ADAM S δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι κρύβεται κάτω από το καπό. Τα εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά διακοσμητικά μαρσπιέ και το εκτεταμένο κόψιμο του πίσω προφυλακτήρα με μία ορατή, τολμηρή απόληξη εξαγωγής ξεχωρίζουν στο αμάξωμα του δυναμικού σπορ μοντέλου. Συνολικά δέκα εξωτερικές αποχρώσεις και τέσσερις ακόμα συνδυασμοί οροφής διατίθενται, ενώ το σχέδιο οροφής ‚Red ʼn‘ Roll‘ αποτελεί αποκλειστικότητα για τους πελάτες του ADAM S. Η πίσω αεροτομή που δημιουργεί την απαραίτητη αεροδυναμική πίεση και το ειδικό λογότυπο ADAM S στις κολόνες C ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Όσοι επιθυμούν μία ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούν να εξατομικεύσουν την οροφή και το αμάξωμα με πρόσθετα ειδικά γραφικά ‘S’.

Μέσα στο αυτοκίνητο, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων εκδόσεων καθισμάτων, τρεις από τις οποίες διατίθενται αποκλειστικά για το ADAM S – όπως τα καθίσματα Recaro Performance σε Morrocana ή δέρμα nappa. Στο εσωτερικό, το σχεδιαστικό θέμα ‚Red ʼn‘ Roll‘ δίνει το παρών σε διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα με το προαιρετικό δερμάτινο πακέτο που περιλαμβάνει μαύρο και κόκκινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο με δερμάτινη επένδυση, ή κόκκινο και λευκό φωτισμό για το ταμπλό και τις πόρτες. Το πακέτο ολοκληρώνεται με μικρές λεπτομέρειες όπως τα ειδικά πατάκια ADAM S ή το κλειδί σε γκρι-μαύρη-κόκκινη σχεδίαση ADAM S. Η προαιρετική επένδυση οροφής με σχεδίαση καρό σημαίας δημιουργεί μία πρόσθετη αγωνιστική πινελιά.

Επιπλέον, το ADAM S διαθέτει φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού και το βραβευμένο, προηγμένο σύστημα IntelliLink που παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Αυτό το σύστημα infotainment είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS. Περιλαμβάνει συνδεσιμότητα USB και Bluetooth, audio streaming, επτά ηχεία και έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 7 ιντσών. Το ευφυές σύστημα IntelliLink της Opel προσφέρει πλοήγηση μέσω της εφαρμογής BringGo καθώς και Stitcher και TuneIn apps. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο σύστημα επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας φωνητικού ελέγχου SIRI EYES FREE. Πρόκειται για μία ασφαλή και εύχρηστη τεχνολογία που κάνει το ADAM το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς.

[/learn_more]

ΠηγήOpel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...