Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα, Bild am Sonntag, η ρυθμιστική αρχή της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία διέταξε την Opel να ανακαλέσει 210.000 βενζινοκίνητα αυτοκίνητα της, επειδή αυτά υπερβαίνουν τα όρια εκπομπών.

Παρότι η εφημερίδα δεν αναφέρει από πού έλαβε τις πληροφορίες, συνεχίζει λέγοντας ότι τα Adam και Corsa υπερβαίνουν σοβαρά τα επιτρεπόμενα επίπεδα οξειδίων του αζώτου όταν χρησιμοποιούνται στο δρόμο. Η ανάκληση λέγεται ότι επηρεάζει 210.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 54.000 έχουν κυκλοφορήσει στη Γερμανία.

Εκπρόσωπος της Opel δήλωσε ότι η αξιολόγηση ποιότητας της Opel διαπίστωσε ότι ο αισθητήρας “λάμδα” σε ορισμένα μοντέλα Adam και Corsa, παραγωγής 2018 και 2019, δεν είναι “αρκετά ισχυροί” σε υψηλές ταχύτητες. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που έχουν διανύσει περισσότερα από 50.000 χλμ θα μπορούσαν να υπερβούν τα όρια οξειδίου του αζώτου κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής τους.

Η Opel άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες πριν από δύο μήνες, ώστε να έχει χρόνο η εταιρία να ενημερώσει το λογισμικό των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων.