Opel: Οκτώ νέα ή ανανεωμένα μοντέλα σε δύο χρόνια, καταργεί τα Adam, Cascada και Karl

Σχετικά άρθρα

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα με κάθε επισημότητα το μεσοπρόθεσμο πλάνο για τη γκάμα των μοντέλων που θα έχει το 2020. Έτσι, συνεχίζοντας πιστά την εφαρμογή του σχέδιο PACE!, η Opel ευελπιστεί ότι θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες των πελατών της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωσή της με τους νέους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές CO2, που θα τεθούν σε ισχύ στην Ευρώπη από το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2019 έως και το κλείσιμο του 2020, η Opel θα λανσάρει οκτώ νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, επενδύοντας κυρίως σε τμήματα της αγοράς μεγάλου όγκου και μεγάλου κέρδους. Όπως ξέρουμε, το 2019 η εταιρία από το Rüsselsheim θα λανσάρει τη νέα γενιά του Corsa και του διαδόχου του Vivaro, σε επαγγελματικές και επιβατικές εκδόσεις.

Ακόμα, το επόμενο έτος θα προσθέσει παραλλαγές και εκδόσεις εξοπλισμού του Combo, ενώ στις αρχές του 2020 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς του Mokka X. Σε αυτό η Opel βασίζει πολλά, καθώς θέλει να αυξήσει το μερίδιο των SUV στο σύνολο των πωλήσεών της από 25% που είναι σήμερα σε 40% μέχρι το 2021.

Σε λιγότερο από 10 μήνες, θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες για το αμιγώς ηλεκτρικό νέο Corsa, καθώς και για το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα συναρμολογείται στο Eisenach. Όπως έχει δεσμευτεί, η Opel μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει στη γκάμα της τέσσερις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της γκάμας της θα έχει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.

Εκτός αυτών, όμως, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε και την εξομάλυνση της γκάμας της, γι’αυτό και τα Adam, Karl και Cascada θα καταργηθούν αφού θα παραμείνουν στη γκάμα της μέχρι το τέλος του 2019. Με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων, η γερμανική εταιρεία θα καλύπτει περίπου το 80% της αγοράς, αλλά θα έχει μεγαλύτερα κέρδη από τα νέα μοντέλα, μειώνοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα.

Για το νέο πλάνο, ο ο CEO της εταιρείας, Michael Lohscheller, δήλωσε:

Σε ένα πλαίσιο αυστηρών προδιαγραφών για τις εκπομπές, είναι δική μας ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την εταιρεία μας και τους αντιπροσώπους μας μέσα από ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο για επιβατικά και ελαφρά εμπορικά οχήματα. Η Opel θα προσφέρει διασκεδαστικά αυτοκίνητα και μοντέλα σχεδιασμένα με συναίσθημα, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ανταγωνιστικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, όπως το νέο Combo και το Vivaro. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από την ευρεία εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και προσιτής ηλεκτροκίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...