Η Ρωσία θέλει νυχτερινό αγώνα για το 2015

Σχετικά άρθρα

Sochi-3

Προ των πυλών βρισκόμαστε για το πρώτο Ρωσικό Grand Prix στην ιστορία τής Formula 1, αφού τα μονοθέσια θα πατήσουν τη νέα πίστα στο Sochi την Παρασκευή. Παρά τις επιθυμίες τού Bernie Ecclestone γι’ αγώνα υπό το φως των προβολέων, αυτό δε θα συμβεί φέτος. Όμως, τα δεδομένα για τη νέα σεζόν ίσως είναι διαφορετικά και είναι πιθανό να έχουμε το 4ο νυχτερινό Grand Prix στη σεζόν, μετά από το Μπαχρέιν, τη Σιγκαπούρη και το Abu Dhabi.

Πέρα από τον Ecclestone, λοιπόν, νυχτερινό αγώνα θέλει και η ίδια η Ρωσία, όπως λέει μέσω του Richard Cregan, που είναι σύμβουλος της πίστας, πρώην CEO του Yas Marina Circuit στο Abu Dhabi και πρώην manager της Toyota Motorsport.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ γρήγορα, από την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ήδη οι υποδομές για το σύστημα φωτισμού κι έχει ήδη ελεγχθεί. Είναι έτσι θέμα των αποφάσεων που θα παρθούν. Αν δείτε πόσο γρήγορα το έκανε το Μπαχρέιν, μπορεί να συμβεί και σ’ εμάς την επόμενη χρονιά.

Οι εγκαταστάσεις που περιβάλλον την πίστα είναι εκπληκτικές. Είναι τα πιο μοντέρνα συστήματα φωτισμού. Όταν το βλέπετε τη νύχτα, είναι πανέμορφο. Αλλά, πρέπει να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμά μας. Είναι διαφορετικό από κάπου όπως τη Σιγκαπούρη, το Abu Dhabi ή το Μπαχρέιν που είναι κοντά στον ισημερινό και το σούρουπο εκεί είναι γρήγορο.

Γι’ αυτό θα θέλαμε να ξεκινήσουμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και να τελειώσουμε στο σκοτάδι. Αλλά, αυτό είναι σίγουρα στα χαρτιά κι έχει συζητηθεί αρκετά. Νομίζω ότι είναι θέμα της σωστής συνομιλίας που θα γίνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η FIA για το 2015, το Ρωσικό Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Cregan πιστεύει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα, ώστε να μεταφερθεί ο αγώνα τον Μάιο, που είναι μια καλύτερη χρονική περίοδος για τους Ρώσους.

Υπήρξε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δούμε τον αγώνα τον Μάιο, γιατί ο μήνας αυτός είναι μια εξαιρετική στιγμή για διακοπές εδώ. Με τους αγώνες να προστίθενται, θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι το πρόγραμμα και τι ευκαιρίες υπάρχουν για εμάς.

Μα, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: είμαστε νέος αγώνας και θα βολευτούμε με ό,τι κι αν μας δώσουν. Το ιδανικό για εμάς είναι ο Μάιος και το ιδανικό για το Abu Dhabi είναι το τέλος τής χρονιάς.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...