Η Marussia απαντά στις “εντελώς ψευδείς” φήμες γύρω από το ατύχημα του Bianchi

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Saturday - Monte Carlo, Monaco

Η Marussia περνάει πολύ δύσκολες ώρες στο πλάι του Jules Bianchi και της οικογένειάς του. Η Ρωσική ομάδα μας ενημέρωσε χθες για την κατάσταση του νεαρού Γάλλου και σήμερα αναγκάζεται να προβεί σε διαψεύσεις γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν φήμες, οι οποίες “βασίζονταν” στην τηλεμετρία και την ενδοεπικοινωνία της ομάδας, και “αποδείκνυαν” πως όχι απλά ο Bianchi δεν έκοψε στη στροφή Dunlop, αλλά πως και η ομάδα του ζητούσε να ανεβάσει ρυθμό για να πλησιάσει την Caterham που βρισκόταν μπροστά του. Η νέα ανακοίνωση της Marussia απορρίπτει και τα δυο σημεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Η Marussia F1 Team είναι συγκλονισμένη και εξοργισμένη από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Σε μια στιγμή που ο οδηγός της είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και η ομάδα έχει καταστήσει σαφές ότι ύψιστη προτεραιότητά της είναι η προσοχή προς τον Jules και την οικογένειά του, είναι στενάχωρο να πρέπει να ανταποκριθεί σε βαθύτατα ενοχλητικές φήμες και ανακρίβειες σε σχέση με τις συνθήκες του ατυχήματος του Jules. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς, η ομάδα δεν έχει εναλλακτική λύση, από το να τους αντιμετωπίσει.

Όσον αφορά το πρώτο σημείο, ο Jules επιβράδυνε στις διπλές κίτρινες σημαίες. Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που αποδεικνύεται από τα δεδομένα της τηλεμετρίας, τα οποία η ομάδα παρείχε στη FIA. Στη συνέντευξη Τύπου της FIA, που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ο Charlie Whiting, Διευθυντής Αγώνα της FIA, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του είχε παράσχει τέτοια στοιχεία, ότι ο ίδιος είχε εξετάσει αυτά τα δεδομένα και ότι ο Jules έκοψε ταχύτητα.

Όσον αφορά το δεύτερο σημείο, ένα ηχητικό αντίγραφο όλων των ενδοεπικοινωνιών μεταξύ του Jules και της ομάδας, καθώς επίσης και γραπτό αντίγραφο, δόθηκαν στη FIA. Είναι σαφές από την ενδοεπικοινωνία και την απομαγνητοφώνηση, ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου που οδήγησε στο ατύχημα του Jules, η ομάδα σε κανένα σημείο δεν παρότρυνε τον Jules να οδηγήσει πιο γρήγορα ή να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που να υποδηλώνει ότι θα πρέπει να πράξει κάτι τέτοιο.

Η ομάδα ελπίζει ειλικρινά ότι, έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά τα γεγονότα, θα μπορέσει πλέον να αποφύγει περαιτέρω περισπασμούς από τον πρωταρχικό της στόχο, ο οποίος είναι να παρέχει υποστήριξη στον Jules και την οικογένειά του.

[Photo Copyrights: Marussia F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...