H Daimler και η Volkswagen θέλουν να μετριάσουν την επέκταση της Google στα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

google-maps-a8-1500

Η Google, ο κολοσσός του ίντερνετ θέλει να μπει στα αυτοκίνητα και πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε το Android Auto, το δικό της in-car σύστημα entertainment και ψυχαγωγίας, που αποτελεί την απάντηση στο CarPlay της Apple. Ωστόσο δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να βάλουν ένα φρένο, ή καλύτερα να επιβραδύνουν την επέκταση της. Ο CEO της Daimler Dieter Zetsche είπε:

Η Google προσπαθεί να ακολουθεί τους ανθρώπους καθ ‘όλη την ημέρα τους, αυτοί να παράγουν δεδομένα και στη συνέχεια η Google να χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για οικονομικό κέρδος. Είναι το σημείο εκείνο όπου μια διένεξη με τη Google φαίνεται να είναι προ-προγραμματισμένη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το διαπραγματευτούμε.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και η VW, με την Audi να γίνεται από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα αποκτήσουν το Android Auto. Αυτό που γίνεται σαφές είναι πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν την Google ως έναν ακόμη επιπλέον αντίπαλο και δεν είναι πρόθυμες να ανοίξουν τόσο εύκολα την αγορά.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...