Force India: Το οικονομικό μας μέλλον είναι ασφαλές

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Practice Day - Sao Paulo, Brazil

Το βασικότερο ίσως θέμα που απασχολεί τη Formula 1 αυτή την περίοδο δεν είναι άλλο από το οικονομικό, ειδικότερα μετά από τα όσα έγιναν με τις Marussia και Caterham. Οι μικρότερες ομάδες θέλουν να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα χρήματα, εκεί που οι μεγαλύτερες έχουν φυσικά ένα πλεονέκτημα.

Η Force India είναι μία από τις ομάδες που δεν είναι ικανοποιημένη, ωστόσο ο αναπληρωτής επί κεφαλής τής ινδικής ομάδας, Bob Fernley, επισημαίνει πως η ομάδα του δε θα έχει πρόβλημα στο μέλλον, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει ότι έχουν μεγάλη ελευθερία στα έξοδα.

Βασικός μας στόχος είναι να προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα ελέγχοντας το κόστος, όχι ζητώντας χρήματα. Αυτό που μας έδειξε η αποχώρηση των Caterham και Marussia είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ισότιμη διάσπαση των χρημάτων. Αυτό εξακολουθεί να υπάρχει. Έτσι, έχεις έξοδα που δεν ελέγχεις κι έχεις έσοδα που είναι άνισα κατανεμημένα. Κάτι δεν γίνεται καλά. Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το παιχνίδι και μπορούμε να δουλέψουμε με αυτό.

Από τη δική μας πλευρά, είμαστε αρκετά άνετα. Ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο και το έχουμε ανακαλύψει αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι θα παραμείνουμε ως κατασκευαστής και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να το κάνουμε αυτό με ανταγωνιστικό τρόπο.

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Practice Day - Sakhir, Bahrain

Σύμφωνα με τον Fernley, η Force India συνεχίζει να έχει έναν καλό προϋπολογισμό, παρόλο που το κόστος έχει αυξηθεί, για παράδειγμα λόγω των νέων power units.

Ας πούμε ότι το κόστος έχει αυξηθεί από τα $10 εκατομμύρια, στα $30 εκατομμύρια. Έτσι, τα μηχανικά μέρη είναι σημαντικά πιο ακριβά. Η προτίμησή μας ήταν να προσπαθούμε να ελέγξουμε το κόστος, ποτέ δε ζητούσαμε χρήματα. Αν δεν μπορείς να έχεις το κόστος κάτω από πλήρη έλεγχο, τότε έχεις ομάδες που αποτυγχάνουν, ακόμα και η Williams με την τόσο φανταστική δουλειά που έχει κάνει.

Δεν είναι καλό να έχεις απώλειες £20 εκατομμυρίων. Από τη δική μας άποψη, οι προϋπολογισμοί μας ήταν καλοί τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε ν’ αγωνιζόμαστε, αλλά αυτό που θέλεις είναι περισσότερη άνεση για το μπορείς να το κάνεις σωστά.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...