Alonso: Πρέπει να υπάρχουν μικρές ομάδες στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2014

Μία εβδομάδα πριν το τελευταίο Grand Prix στο Abu Dhabi, η Caterham ανακοίνωσε πως θα βρίσκεται εκεί, παρά το γεγονός πως δεν έχουν ακόμα συγκεντρωθεί όλα τα χρήματα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την ομάδα, όχι μόνο επειδή θα καταφέρει να πάρει μέρος στον τελευταίο αγώνα, αλλά και γιατί αυξάνει στις πιθανότητες να βρίσκεται στο grid και το 2015.

Στο παρελθόν, ο Daniel Ricciardo εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρχει πληθώρα μονοθεσίων, επισημαίνοντας πως οι μικρές ομάδες λειτουργούν ως σκαλοπάτι για τους οδηγούς που θέλουν τρέξουν σε μεγαλύτερες ομάδες.

Της άποψης αυτής δείχνει να είναι και ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός, όπως και πολλοί οδηγοί, ξεκίνησαν την καριέρα τους από μία μικρή ομάδα, όπως η Minardi το 2001. Έτσι, ο “El Nano” ζητά να βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα, ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν μικρότερες ομάδες στο άθλημα.

Ξεκίνησα με μία μικρή ομάδα, τη Minardi, και όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν με μικρότερες ομάδες. Τους χρειαζόμαστε όλους στον αθλητισμό – οι περισσότερες ομάδες και τα περισσότερα πράγματα που γίνονται γύρω από τη Formula 1 θα βοηθήσουν.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε μία λύση. Δε ξέρω ακριβώς ποια είναι τα προβλήματα και οι πιθανές λύσεις, αλλά ξέρω ότι προσπαθούν να συναντηθούν για να βρουν μία λύση και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν το καλύτερο για το άθλημα, κι εμείς τους υποστηρίζουμε.

Όσον για το ενδεχόμενο να έχουμε τρία μονοθέσια ανά ομάδα -κάτι που έχει αποκλείσει ο Bernie Ecclestone-, ο Ferni δεν έχει κάποια ξεκάθαρη άποψη.

Δεν ξέρω, είναι κάτι που ποτέ δεν είχαμε. Αν συμβεί αυτό, θα είναι επειδή θα σκεφτούν ότι είναι η καλύτερη λύση. Αλλά, δεν έχω πραγματικά μια δυνατή γνώμη στο θέμα με το τρίτο μονοθέσιο, διότι είναι κάτι αρκετά νέο και δε γνωρίζω αν είναι ή όχι η καλύτερη λύση.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα