LaFerrari vs McLaren P1 vs Porsche 918 Spyder. Η ετυμηγορία του TopGear

Σχετικά άρθρα

image

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις το Σαββατοκύριακο σου από μία κουβέντα για αυτοκίνητα, ιδίως όταν αυτά τα αυτοκίνητα είναι η LaFerrari, η McLaren P1 και η Porsche 918 Spyder; Υπάρχει αλλά περιλαμβάνει την οδήγηση αυτών των μοντέλων, κάτι που έκανε το Top Gear. Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το hyper-συγκριτικό, θα αρκεστούμε στο να διαβάσουμε την ετυμηγορία των συντακτών του.

La Ferrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder. Αυτή είναι η άτυπη τελική κατάταξη έπειτα από δύο ημέρες στην Ιταλική εξοχή με ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο έχει να προσφέρει η αυτοκίνηση αυτή τη στιγμή –τουλάχιστον όσον αφορά στην κατηγορία των supercars-. Οι συντάκτες του περιοδικού, εξύμνησαν τον κινητήρα της Ferrari και δυσκολεύτηκαν να βρουν κάτι που δεν κάνει φανταστικά. Περιέργως, την χαρακτηρίζουν ως πιο “απλή” από τα άλλα δύο και για εμένα προσωπικά, έμεινε η ατάκα του Ollie Marriage:

[…] την νιώθεις σαν το τέλος μιας εποχής αντί για την αρχή.

Η McLaren ήταν πρόκληση. Δεν είναι εύκολη στην οδήγηση αλλά όταν την καταφέρεις, στο ανταποδίδει. Υποστρέφει στις στροφές μέχρι να βρεις το στυλ οδήγησης που της ταιριάζει και όλα ακούγονται περισσότερο απ’ ότι στη LaFerrari.

Τέλος, η Porsche. Η αίσθηση που μου άφησε το κείμενο του TopGear είναι ότι η 918, συγκρινόμενη με τα άλλα δύο αυτοκίνητα, είναι διαφορετική. Είναι η πιο “υβριδική”, η πιο “τεχνολογική”  και η πιο “καθημερινή” χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι “συμβατική”. Ο οδηγός αισθάνεται το βάρος παρότι η Porsche προσπαθεί να το κρύψει. Σε γενικές γραμμές, δεν παρέχει την εμπειρία που παρέχουν τα άλλα δύο.

ΠηγήTop Gear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...