“Ζωντανό” ακόμα το Audi Quattro. Έρχεται και ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

FDV4db1c1_SQC130013_medium

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, η έκδοση παραγωγής του Quattro concept είναι ακόμα ένα “ζωντανό” project μέσα στην εταιρία. Η Γερμανική εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει δύο εκδοχές ενός αναγεννημένου Quattro, μία με το 2010 Quattro και μία με το 2013 Sport Quattro αλλά ο Lichte λέει πως δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα.

Τα δύο πρωτότυπα είχαν προοπτικές αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο ακραίο. Ξεκινήσαμε από την αρχή το project και το κάναμε extreme. Είναι ακόμα μυστικό όμως. Θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Αυτό όμως δεν  είναι το μοναδικό μοντέλο με το οποίο ασχολείται ο Lichte και η ομάδα του. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, η Audi δουλεύει πάνω σε ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό όχημα που θα είναι “ενδιαφέρον, έξυπνο, διαφορετικό”. Δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα-πασπαρτού MQB αλλά σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική και είναι πρωτοποριακό σε σύγκριση ακόμα και με το Tesla Model S ή την σειρά i της BMW. Ενδιαφέρον είχε η αινιγματική δήλωση του Lichte:

Αν θα είναι οι μπαταρίες στο πάτωμα του αυτοκινήτου; Δεν είπα κάτι τέτοιο εγώ…

Φυσικά, δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες. Το μόνο που ανέφερε, είναι το μοντέλο παραγωγής θα teasαριστεί με ένα επερχόμενο πρωτότυπο και πως ίσως, είναι το πρώτο μίας ξεχωριστής οικογένειας αυτοκινήτων, όπως κάνει η BMW με τα i μοντέλα της, ενώ είπε πως θα έχει αυτονομία κοντά στα 450 χλμ.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα