Το Saleen FourSixteen αλλάζει όνομα και γίνεται Saleen ST

Σχετικά άρθρα

Saleen-Tesla-Four-Sixteen-images-2

Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Saleen που πρόσφατα είδανε το φως της δημοσιότητας, η Αμερικάνικη εταιρία δεν έχει επιλογή από το να προσπαθήσει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Στην προσπάθεια της να κάνει ακριβώς αυτό, αποφασίστηκε να αλλάξει το όνομα του FourSixteen σε Saleen ST.

Βλέπεις, όταν παρουσιάστηκε το FourSixteen, το πλάνο ήταν να είναι το ταχύτερο Model S που κυκλοφορεί. Εκτός αυτού, το όνομα του προερχόταν από τα 416 άλογα της P85 έκδοσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με το λανσάρισμα όμως του τετρακίνητου Tesla Model S P85D, το Foursixteen έπαψε να είναι το ταχύτερο Model S και η όλη κατάσταση, απαιτούσε αλλαγή στρατηγικής. Έτσι, η Saleen άλλαξε το όνομα σε ST. Τα δικίνητα Model S P85 ST, θα ονομάζονται Saleen ST380 –από την ιπποδύναμη τους και πάλι– ενώ το κορυφαίο, τετρακίνητο Model S P85D ST, θα ονομάζεται Saleen ST691.

Όσον αφορά στο τελευταίο, το πλάνο παραμένει ως έχει. Κοντύτερη σχέση μετάδοσης, carbon-ceramic φρένα και οι προγραμματισμένες μετατροπές στην αεροδυναμική. Δεν αποκλείεται δε, να προσφέρεται και με αλλαγμένο εσωτερικό. Όπως και να έχει, στόχος είναι να πέσει το 0-96 km/h στα 3 δευτερόλεπτα, από τα ούτως ή άλλως εξωφρενικά 3.2 που είναι τώρα. Πόσο θα κοστίζει; $164.900 ή €131.920.

ΠηγήSaleen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...