Marchionne: Η ανοικοδόμηση της ομάδας είναι στοίχημα για εμάς και τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Vettel

Σε άγνωστα μονοπάτια θα κινηθεί για ακόμα μία χρονιά η Ferrari. Το 2015, εκτός από πολλές αλλαγές στους τεχνικούς της, φέρνει κι έναν νέο οδηγό, που δεν είναι άλλος από τον Sebastian Vettel. Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θ’ αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Fernando Alonso, αλλά γνωρίζει πως η απόδοση του μονοθεσίου και της ομάδας του δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Το ρίσκο αυτό, όμως, δεν υπάρχει μόνο στη δική του πλευρά, όπως παραδέχεται και ο επί κεφαλής της Ferrari, Sergio Marchionne, ο οποίος λέει πως όλοι στο Maranello μοιράζονται το ίδιο στοίχημα με τον Vettel.

Δε νομίζω ότι (ο Vettel) είναι αφελής, ξέρει το επίπεδο της απόδοσής μας, αλλά αυτή είναι η δύναμη της Ferrari: μπορεί να προσελκύσει κόσμο ακόμα και βάσει των δυνατοτήτων της. Η δουλειά μας για το 2015 είναι να απελευθερώσουμε αυτές τις δυνατότητες. Το μεγάλο στοίχημα του Vettel είναι και δικό μας, για την ανοικοδόμηση της ομάδας, αλλά και για να τη αναπτύξουμε. Το έργο που έχουμε αναλάβει μαζί με τον Maurizio είναι να δώσουμε εγγυήσεις στην ομάδα, να παίρνουμε ξεκάθαρες αποφάσεις και να έχουμε πίστη στα άτομα που δουλεύουν εδώ.

Όσο για τον Maurizio Arrivabene, ο επί κεφαλής της Scuderia περιμένει να δει στην πράξη τον ενθουσιασμό του Seb, αλλά και τη διατήρηση της φιλίας του με τον Kimi Raikkonen, με τον οποίο θα πρέπει να δουλεύουν μαζί, πάντα σε συνεργασία με όλη την ομάδα.

Ο Vettel φέρνει μαζί του την εμπειρία της νίκης, έχει 4 παγκόσμια πρωταθλήματα και τον ενθουσιασμό να δουλέψουμε μαζί. Σίγουρα θέλει να κάνει τη Scuderia να μεγαλώσει μαζί μας. Ακόμα κι έτσι, οι οδηγοί, παρόλο που είναι προνομιούχοι υπάλληλοι, είναι εργαζόμενοι στην ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουν μαζί με τους άλλους.

Νομίζω ότι ο Sebastian είναι καλά εξοπλισμένος για την δουλειά που τον περιμένει. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Kimi και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο, ακόμα κι αν ελπίζω ότι δε θα τα πάνε τόσο καλά στην πίστα, καθώς ο βασικότερος αντίπαλος είναι ο team-mate σου.

Ο Arrivabene μίλησε λίγο περισσότερο για τον Φινλανδό, επισημαίνοντας πως θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται και το 2016 στο Maranello.

Η περασμένη σεζόν ήταν δύσκολη για τον Kimi, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει χάσει την ταχύτητά του. Είναι ένας πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει κερδίσει τον τίτλο του με τη Ferrari. Θέλω να τονίσω ότι ο Kimi χρειάζεται χρόνο στην επόμενη σεζόν για να δείξει ότι είναι ικανός και, μετά από αυτό, είναι πιθανό να πάρουμε απόφαση για το μέλλον.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...