Toto Wolff: Περισσότερο έβλαψα, παρά βοήθησα την καριέρα της Susie

Σχετικά άρθρα

DTM Zandvoort, 26.08.2012

Ο Toto Wolff εκτός από εξαιρετικός στο ρόλο του ως εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας F1 της Mercedes, μας αποδεικνύει πως είναι και εξαιρετικός σύζυγος. Ο Αυστριακός, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Auto Hebdo, προσπαθεί να μας πείσει πως το επώνυμό του δεν βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας της γυναίκας του Susie, αλλά περισσότερο την έβλαψε, εξυμνώντας παράλληλα το ταλέντο της και την δύναμη του χαρακτήρα της.

Η Susie είναι μια μικροκαμωμένη γυναίκα με μεγάλο χαρακτήρα και βρισκόταν στη Mercedes πριν από εμένα. Αυτό που με στεναχωρεί, είναι ότι γνωρίζω πως έχω κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό στην καριέρα της, την οποία έχτισε πολύ πριν με γνωρίσει. Ακούω συχνά να περιγράφεται ως: “η σύζυγος του Toto Wolff”, κάτι θεμελιωδώς άδικο.

Υπάρχουν συμβόλαια για διαφημίσεις που η ίδια δεν μπορεί να υπογράψει εξαιτίας μου και της σύγκρουσης συμφερόντων. Είχε, και εξακολουθεί να έχει εξαιτίας μου, πολλούς συμβιβασμούς όσον αφορά την καριέρα της.

Είναι οδηγός δοκιμών στη Williams επειδή έκανε καλή δουλειά πίσω από το τιμόνι, όχι επειδή ήμουν μέτοχος. Στην αρχή ήταν μια ιδέα βασισμένη στο μάρκετινγκ, να υπάρχει μια γυναίκα, και η μόνη στο απαιτούμενο επίπεδο ήταν η Susie. Η ομάδα την δοκίμασε και πήγε καλά.

_N7T0932

Άρα, το διαφημιστικό στοίχημα Susie Wolff, που δεν έχει πάρει νίκη στις μικρότερες κατηγορίες (Βρετανική Formula Renault, Βρετανική F3), πόσο μάλλον πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει ανέβει καν στο βάθρο σε 7 σεζόν στο DTM, βρέθηκε στη Formula 1 εξαιτίας του ταλέντου της… Πάντως, ο Toto Wolff έχει δικαιολογία να μας παρουσιάσει για το DTM.

Στο DTM, επειδή δεν βρισκόταν στο μπροστινό μέρος, οι άνθρωποι έκαναν παρατηρήσεις χωρίς να γνωρίζουν πώς είναι οργανωμένο το σπορ, με οδηγούς που βρίσκονται σε λιγότερο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα. Αλλά όταν ανταγωνιζόταν τον David Coulthard και τον Roberto Merhi, ήταν στο επίπεδο τους. Και στις δοκιμές με την Williams, έχει δείξει ότι το επίπεδό της είναι εξαιρετικό.

Εν κατακλείδι, ο μέτοχος στην ομάδα της Williams και υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes, προμηθευτή κινητήρων της πρώτης, δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην υπογραφή και διατήρηση της Susie στην ομάδα. Για τα περί DTM δεν θα σχολιάσω, αφού υπήρξαν πολύ οδηγοί με κατώτερα αυτοκίνητα και καλύτερα αποτελέσματα της Susie Wolff όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις του Toto Wolff για πιλότους όπως οι Max Chilton, Marcus Ericsson, Charles Pic, Taki Inoue και γενικά άλλων pay-drivers.

[Photo Copyrights: Wolfgang Wilhelm, LAT Photographic/Williams]

ΠηγήAuto Hebdo
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...