Βαρκελώνη και Αυστρία θα φιλοξενήσουν τις φετινές δοκιμές εντός του πρωταθλήματος F1, το Spa έως το 2018 στο καλεντάρι

Σχετικά άρθρα

587161201-4824172062014

Για λόγους κόστους, λήφθηκε η απόφαση να μειωθούν στο μισό οι δοκιμές εντός της σεζόν. Πέρυσι, έπειτα από αρκετά χρόνια, δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες για 4 τετραήμερα δοκιμών, που έλαβαν χώρα σε Bahrain, Βαρκελώνη, Silverstone και Abu Dhabi, την εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή του επίσημου Grand Prix. Φέτος, αυτά μειώνονται σε 2 τετραήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Catalunya θα είναι ξανά η μια πίστα που θα φιλοξενήσει τεστ, ενώ η δεύτερη θα είναι το Red Bull Ring στην Αυστρία, με τις δοκιμές να πραγματοποιούνται ξανά την εβδομάδα μετά τον αγώνα για το πρωτάθλημα. Για το 2015, οι ομάδες πρέπει να αφιερώσουν 2 από τις 8 ημέρες σε νέους οδηγούς.

Σε άλλα νέα που αφορούν πίστες, το Spa είναι έτοιμο για την επέκταση του συμβολαίου του με τη Formula 1 μέχρι και το 2018, αφού ο υπουργός Οικονομικών της τοπικής περιφέρειας της Βαλλονίας, Jean-Claude Marcourt, άναψε το πράσινο φως για την έναρξη συζητήσεων με τη FOM. Παράλληλα, ο Marcourt αποκάλυψε πως δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετες επενδύσεις για το σιρκουί, το οποίο έχασε πέρυσι 7 εκατομμύρια ευρώ -κυρίως εξαιτίας των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο του ’15- με τον τοπικό και διεθνή αντίκτυπο του αγώνα να δικαιολογούν το κόστος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...