Η FIA δεν αποκλείει αλλαγές στη βαθμολόγηση των πρωταθλημάτων για την Super Licence

Σχετικά άρθρα

1069079-18860274-1600-900

Η σαφής υποβάθμιση των πρωταθλημάτων Formula Renault, έφερε και την λογική αντίδραση των Γάλλων προς την επιλογή της FIA να κατατάξει υψηλότερα αρκετές κατηγορίες, στον “δρόμο” των νέων οδηγών προς τη Formula 1. Η Renault δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τα πρωταθλήματα της και πλέον η FIA ξεκαθαρίζει το σκεπτικό των επιλογών της, ιδιαίτερα σε ό,τι αναφορά το ανύπαρκτο για την ώρα πρωτάθλημα F2, ενώ δεν απέκλεισε αλλαγές για την βαθμολόγηση των κατηγοριών στο μέλλον. Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, δήλωσε στο Autosport:

Όσον αφορά το ίδιο το σύστημα βαθμών, είναι φυσικό ότι ορισμένες προσαρμογές μπορεί να γίνουν από έτος σε έτος. Τα κριτήρια με τα οποία το σύστημα βαθμών έχει οριστεί, δεν συνδέονται μόνο με τις αγωνιστικές επιδώσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων.

Υπάρχουν άλλες σκέψεις που εμείς, ως δημιουργοί των κανόνων, πρέπει να συμπεριλάβουμε. Φυσικά, ακούμε τα σχόλια της Renault ή οποιασδήποτε άλλης πλευράς εμπλέκεται. Και, όπως προαναφέρθηκε, με βάση την εμπειρία μας με τη νέα δομή της Superlicence, θα μπορούσαμε στο μέλλον να κάνουμε αλλαγές στη βαθμολόγηση.

Η πρόθεση της FIA είναι να αναπτύξει μια σαφή και εξορθολογισμένη σκάλα, από τη βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έως τη Formula 1. Το μελλοντικό πρωτάθλημα Formula 2 θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα