Opel-Insignia-294023

Η Opel γιορτάζει τα 750.000 Insignia που κατασκεύασε στο εργοστάσιο του Rüsselsheim. Το επετειακό μοντέλο ήταν ένα μπλε Insignia OPC Sports Tourer με τον V6 2,8-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 325 ίππων με 435 Nm ροπής. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία του Insignia για όλη την εταιρία:

Το Insignia είναι η ναυαρχίδα μας και επομένως το κόσμημα της μάρκας μας. Αυτό το αυτοκίνητο αποδεικνύει τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο σχεδίασης, τεχνολογίας και ποιότητας. Το Insignia έχει παίξει βασικό ρόλο στη δυναμική επιστροφή της Opel.

Ο Axel Scheiben, διευθυντής του εργοστασίου είπε:

Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για όλη την ομάδα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει το επιτυχημένο μας μοντέλο Insignia 750.000 φορές. Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά καθημερινά, δημιουργώντας  εξαιρετικά περίπλοκα αυτοκίνητα κορυφαίας ποιότητας..

Το 2014 η Opel πούλησε περισσότερα από 100.000 Insignia (+19%), και έγινε το τέταρτο σε δημοτικότητα μοντέλο της Opel. Το Insignia κυκλοφορεί σε πέντε εκδόσεις  –hatchback, notchback, Sports Tourer station wagon, Country Tourer station wagon και OPC. Από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην Ευρώπη είναι τα graphite black και snow white. Στην Ελλάδα, προσφέρονται οι τρεις από τις πέντε εκδόσεις, hatchback, notchback, SportsTourer, και μια γκάμα κινητήρων βενζίνης, diesel ή LPG (Liquefied Petroleum Gas). Επίσης η Opel επιβεβαίωσε πως το μοντέλο θα πωλείται στις Η.Π.Α με το σήμα της Buick.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Επέτειος παραγωγής 750.000 Opel Insignia

  • Ένα OPC Sports Tourer σε arden blue σηματοδοτεί την ξεχωριστή επέτειο
  • Σύγχρονη τεχνολογία αυξάνει την απήχηση της ναυαρχίδας της Opel

Ένα νέο κεφάλαιο προστέθηκε στην επιτυχημένη ιστορία του Opel Insignia. Σηματοδοτώντας την παραγωγή 750.000 οχημάτων της ναυαρχίδας της Opel μία ξεχωριστή έκδοση πέρασε από το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Rüsselsheim. Η ομάδα τελικής συναρμολόγησης με επικεφαλής τον διευθυντή του εργοστασίου Axel Scheiben ήταν παρόντες στην εορταστική είσοδο ενός Insignia OPC Sports Tourer σε αποκλειστική απόχρωση OPC arden blue.

Το επετειακό αυτοκίνητο είναι το κορυφαίο μοντέλο Insignia. Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 2.800 κυβ. εκ. αποδίδει 239 kW/325 hp και στέλνει ροπή  435 Nm και στους τέσσερις τροχούς. Το station wagon επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,3 δευτ.

Ο Axel Scheiben έκανε τις σχετικές δηλώσεις, «Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για όλη την ομάδα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει το επιτυχημένο μας μοντέλο Insignia 750.000 φορές. Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά καθημερινά, δημιουργώντας  εξαιρετικά περίπλοκα αυτοκίνητα κορυφαίας ποιότητας.» Η ναυαρχίδα της Opel κατασκευάζεται αποκλειστικά στο κύριο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία του Insignia για όλη την εταιρία: «Το Insignia είναι η ναυαρχίδα μας και επομένως το κόσμημα της μάρκας μας. Αυτό το αυτοκίνητο αποδεικνύει τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο σχεδίασης, τεχνολογίας και ποιότητας. Το Insignia έχει παίξει βασικό ρόλο στη δυναμική επιστροφή της Opel.»

Το Opel Insignia, που κέρδισε τον περίοπτο τίτλο ‘Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της Χρονιάς’ το 2009 ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του έγινε ακόμα πιο δημοφιλές από τότε που η δεύτερη γενιά κυκλοφόρησε στην αγορά στα τέλη του καλοκαιριού του 2013. Μέχρι σήμερα, η νέα έκδοση έχει πουλήσει πάνω από 155.000 αντίτυπα. Μόνο πέρσι, η Opel πούλησε πάνω από 100.000 Insignia – αύξηση περίπου 19%. Έτσι έγινε το τέταρτο σε δημοτικότητα μοντέλο της Opel. «Με αυτό, το νέο Insignia αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την επιτυχία της προϊοντικής μας επέλασης» δήλωσε ο Dr. Neumann.

Πέρσι, το μεσαίο μοντέλο της Opel σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία και πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη μεσαία Ευρωπαϊκή κατηγορία.

Η οικογένεια Insignia κυκλοφορεί σε πέντε εκδόσεις  –hatchback, notchback, Sports Tourer station wagon, Country Tourer station wagon και OPC. Από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην Ευρώπη είναι τα graphite black και snow white. Στην Ελλάδα, προσφέρονται οι τρεις από τις πέντε εκδόσεις, hatchback, notchback, SportsTourer

Οι αγοραστές του Insignia μπορούν να επιλέξουν μεταξύ βενζίνης, diesel ή LPG (Liquefied Petroleum Gas) για τον κινητήρα τους. Η βασική έκδοση με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.400 κυβ. εκ. 140 hp, Start/Stop και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών ήδη διατίθεται από 20.300 Ευρώ.

Το Insignia διατίθεται τώρα με το νέο δίλιτρο high-tech diesel. Ο νέος, υπερσύγχρονος τετρακύλινδρος κινητήρας 170 hp από το Kaiserslautern εντυπωσιάζει με την πλούσια ισχύ, τη μειωμένη κατανάλωση, τους λιγότερους ρύπους και με τις μειωμένες εκπομπές θορύβων και κραδασμών.

Το Insignia προτίθεται να κατακτήσει και τις διεθνείς αγορές. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το Insignia OPC sedan θα εξάγεται σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία σαν Holden Insignia VXR. Επιπλέον, μία ακόμα έκδοση Insignia θα παράγεται στο Rüsselsheim προς το τέλος της δεκαετίας, και θα πωλείται σαν νέο μοντέλο της Buick στις ΗΠΑ.

[/learn_more]