Το 42% των κλεμμένων αυτοκινήτων στο Λονδίνο, είναι εφοδιασμένα με keyless start

Σχετικά άρθρα

keyless-car-image-1-1024x768

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Metropolitan Police του Λονδίνου, πάνω 6.000 οχήματα που εξοπλίζονται με συστήματα “keyless start” κλάπηκαν το 2014 στην Αγγλική πόλη. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε 17 περίπου τέτοια οχήματα κάθε ημέρα ή –για να έχεις και μία τάξη μεγέθους-, το 42 περίπου τοις εκατό επί του συνολικού αριθμού κλεμμένων αυτοκινήτων.

Η πλειοψηφία αυτών των κλοπών φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα οργανωμένων κακοποιών που χρησιμοποιώντας συσκευές προγραμματισμού κλειδιών, δημιουργούν αντίγραφα για τα οχήματα – αλλά περιλαμβάνει και περιπτώσεις που το όχημα μεταφέρθηκε με άλλους τρόπους.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν μία συσκευή που παρακάμπτει τις ηλεκτρονικές πληροφορίες του οχήματος όταν ο οδηγός το κλειδώνει ή παραβιάζουν το όχημα και συνδέουν μία συσκευή στην θύρα OBD και “κατεβάζουν” τις πληροφορίες του οχήματος σε ένα κενό κλειδί. Το νέο κλειδί είναι συμβατό με το όχημα, απενεργοποιεί τον συναγερμό και οι κλέφτες μπορούν απλά να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι οι κλέφτες δεν στοχεύουν τις πολυτελείς BMW ή Mercedes-Benz αλλά επαγγελματικά οχήματα όπως Ford Transit κ.ά. που διαλύονται και πωλούνται στο εξωτερικό. Η Αστυνομία συνιστά στους ιδιοκτήτες τα προφανή: να κλειδώνουν, να παρκάρουν σε καλά φωτισμένα σημεία, να χρησιμοποιούν συσκευές που κλειδώνουν το τιμόνι ή τον λεβιέ των ταχυτήτων αλλά και μία OBDII κλειδαριά!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...