Ο Verstappen κατανοεί το λόγο για το νέο όριο ηλικίας στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

F1 Testing In Jerez - Day One

Ανάμεσα στις πολλές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η FIA, σε ό,τι αφορά την απόκτηση της ειδικής άδειας που επιτρέπει σε έναν οδηγό να βρεθεί στην Formula 1, υπάρχει πλέον και κατώτατο όριο ηλικίας. Αυτό ορίστηκε στα 18 έτη, με τον 17χρονο Verstappen να προλαβαίνει τον κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ από το 2016, και παρότι δηλώνει πως κατανοεί το όριο αυτό, θέλει να πιστεύει πως δεν θα στερήσει την ευκαιρία από κάποιον πιλότο, που θα είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Κάποιος που είναι 15 ή 16, δεν είναι έτοιμος για τη Formula 1. Αυτό το άτομο πρέπει να βρίσκεται στα καρτ. Γι’ αυτό και καταλαβαίνω το ότι η FIA θέλει να αποτρέψει τις ομάδες από το να υπογράψουν με ακόμη νεότερους οδηγούς. Αλλά είμαι χαρούμενος που έχω ήδη (συμβόλαιο).

Όμως, μην αφαιρέσουμε την ευκαιρία για ταλαντούχους οδηγούς να βρεθούν στη Formula 1. Αν αυτός ο κανόνας ήταν ήδη σε ισχύ στο παρελθόν, ακόμη και ο Kimi Raikkonen δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει στη Formula 1, όταν το έκανε.

F1 Testing In Jerez - Day Two

Μερικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι σε νεαρότερη ηλικία και είναι το ίδιο με μένα. Από την παιδική μου ηλικία, η Formula 1 ήταν ο κύριος στόχος μου. Εργαζόμουν αυτή προς την κατεύθυνση με τον πατέρα μου, εδώ και πολλά χρόνια στα καρτ. Δεν ξέρω κάτι καλύτερο.

Το μόνο που ξέρω, είναι ότι είσαι έτοιμος για τη Formula 1, όταν μπορείς να πάρεις μια πρώτη γεύση από ένα μονοθέσιο της Formula 1. Εκεί πήρα το ρίσκο, επειδή υπέγραψα χωρίς αυτή την εμπειρία. Αλλά η Toro Rosso μου έδωσε την ευκαιρία να οδηγήσω σε μερικές ελεύθερες δοκιμές, κι έτσι δεν είχα λόγο να πω όχι.

Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, θεωρώ πως η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο για την είσοδο στην F1, ισότιμο με την εμπειρία που κουβαλά ένας οδηγός. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωτάθλημα αγώνων και απαιτεί πολλά διαφορετικά πράγματα, σε πνευματικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Κι εκεί, ίσως να φανεί η διαφορά του 17χρονου Max, από τον 21χρονο Kimi, που φέρνει σαν παράδειγμα ο Ολλανδός.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήANP Agency

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...