Dennis: Ο περιορισμός στο κόστος δεν είναι τίποτε περισσότερο από “καμουφλάζ”

Σχετικά άρθρα

Ron Dennis in the garage.

Το σίριαλ που ακούει στο όνομα “περιορισμός κόστους στη Formula 1”, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια των μικρότερων ομάδων να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, σύμφωνα με τον Ron Dennis. Ο CEO του McLaren Technology Group, τονίζει πως κάθε χρόνο υπάρχουν συζητήσεις -συναντήσεις και αντιδράσεις- πολύ απλά γιατί οι ομάδες με μικρότερα budget θέλουν να απαγορεύσουν, υπό το μανδύα του κόστους, τεχνολογίες που δεν μπορούν να εξελίξουν.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Τις περισσότερες φορές, όταν το συζητήσουμε ήρεμα και λογικά, τα επιχειρήματα σχετικά με το πού πρέπει να γλιτώσουμε κόστος, είναι καμουφλάζ. Αυτό που πραγματικά θέλουν, είναι να επιβάλλουν περιορισμούς για να είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Τα επιχειρήματα συνήθως επικεντρώνονται σε πράγματα που δεν διαθέτουν, παρά την εξοικονόμηση χρημάτων. Είναι τρεις φορές πιο ακριβό το να είσαι ανταγωνιστικός, από το να αγωνίζεσαι. Έτσι, ποτέ δεν θα είσαι ανταγωνιστικός, αν υπάρχουν εκείνοι που ξοδεύουν τρεις φορές περισσότερα χρήματα.

Στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της F1, μια ομάδα θα ξοδέψει όσα χρήματα έχει, για να βελτιώσει το αυτοκίνητό της. Και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάποιοι ξόδεψαν παραπάνω από όσα είχαν στα ταμεία τους, για να μείνουν κοντά στον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τον Dennis, αυτό είναι το βασικό λάθος των επικεφαλής των ομάδων.

Οι ομάδες της F1 ξοδεύουν όλα τα χρήματα που διαθέτουν και δεν θα πιστεύετε τους νέους τρόπους που βρίσκουν για να το πράξουν αυτό. Το αφεντικό της ομάδας πρέπει να πάρει την απόφαση, επειδή αυτό είναι ένα άθλημα που θα απορροφήσει όλα τα χρήματα που θα επιλέξεις να επενδύσεις πάνω του.

[Photo Copyrights: McLaren/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα